TESLIĆ

Pretučen zastupnik i bivši ministar zdravstva RS Dragan Bogdanić

S.K.

17.4.2019

Bivši ministar zdravlja RS i aktuelni poslanik u Parlamentarnoj skupštini BiH Dragan Bogdanić jutros je napadnut u Tesliću.

Mediji javljaju da je zbog napada na Bogdanića u toku saslušanje Ilije Pavlovića (56), također iz Teslića. 

Jedan od očevidaca napada ispričao je da je primijetio Pavlovića kako je izašao iz auta i krenuo da udara Bogdanića.

Mislim da ga je dva puta udario šakom u glavu, bukvalno ga nokautirao i Bogdanić je pao na zemlju, a tom prilikom su mu pukle i naočare. Napad se desio u blizini Hitne pomoći, gdje se Bogdanić zatim obratio i ukazana mu je ljekarska pomoć – pojasnio je očevidac. 

Napadač je bio suvozač u automobilu, koji je navodno vozio muškarac koji je pretučen tokom nedavnog referenduma u Tesliću. Osobe koje su napale tog muškarca, također nezvanično, dovodile su se u vezu s Bogdanićem.

U PU Doboj rekli su za Srpskainfo da im je u 12 sati prijavljen napad na Bogdanića i da je na saslušanju osoba koja se dovodi u vezu sa napadom te da je o svemu obaviješten i dežurni tužilac.

Bogdanić se javio na naš poziv i rekao da za sada ne može ništa komentirati.

Naši sagovornici ističu da već duže vrijeme traje sukob između Bogdanića i Pavlovića, a bivši ministar je, gostujući na jednoj televiziji, rekao da je policiji i Tužilaštvu prijavio prijetnje jednog “lokalnog opasnog tipa”.

Sumnja se da je upravo mislio na Pavlovića.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.