SASTANCI Razmijenjene informacije o aktuelnoj političkoj situaciji

Izetbegović razgovarao sa zamjenikom predsjednika Turske

Zahvalio visokom gostu na prisustvu "Sarajevo Business Forumu"

Fena
17.04.2019 18:22

Bakir Izetbegović

Foto: PSBiH

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović razgovarao je danas sa zamjenikom predsjednika Republike Turske Fuatom Oktajom (Oktay). 

Izetbegović je zahvalio visokom gostu na prisustvu "Sarajevo Business Forumu", ocjenjujući da dolazak Oktaja i brojne delegacije turskih privrednika na najveći poslovni i investicioni događaj u BiH svjedoči o spremnosti Republike Turske da nastavi sa značajnim ulaganjima u BiH i da sa BiH nastavi graditi najbolje moguće političke i ekonomske odnose.

Tokom susreta razmijenjene su informacije o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH i Republici Turskoj, te naglašena potreba da dvije prijateljske zemlje u narednom periodu nastave unapređivati bilateralne odnose, posebno u svjetlu realizacije najavljenih velikih infrastrukturnih projekata od regionalnog značaja.

Zamjenik predsjednika Republike Turske Fuat Oktaj potvrdio je da će njegova zemlja nastaviti da gradi prijateljske odnose sa BiH, kao i da će pružati punu podršku BiH na putu integracija u Evropsku uniju i NATO, saopćeno je iz Parlamentarne skupštine BiH.

Komentari

NA VRH