DISTRIKT BRČKO

Sedmorica policajaca suspendirana zbog napada na imovinu uglednog privrednika?

Kako smo nezvanično saznali od dobro upućenih izvora, slučaj suspendiranja policijskih službenika brčanske policije se indirektno veže s nedavnim napadom na imovinu jednoj zastupnika u Skupštini Distrikta Brčko BiH

Policije Distrikta Brčko Bosne i Hercegovine: Izdat nalog

E. REDŽIĆ

18.4.2019

Nedavno su, prema nalogu šefa Policije Distrikta Brčko Bosne i Hercegovine Gorana Pisića, sedmorica policijskih službenika suspendirana s posla. U zvaničnom dopisu koji smo, na naš zahtjev, dobili stoji da je, u skladu s odredbama Zakona o policijskim službenicima Distrikta Brčko BiH, šef Policije privremeno suspendirao sedmoricu policijskih službenika zbog postojanja osnova sumnje da su počinili teže povrede službene dužnosti. 

Navodi se da postoji osnovana sumnja da se povrede službene dužnosti odnose na  kršenje ljudskih prava i sloboda. S obzirom na to da se povodom navedenog slučaja vode zakonom utvrđeni postupci i zbog zaštite legitimnih ciljeva policije nisu u mogućnosti dostaviti više informacija. 

Međutim, kako smo nezvanično saznali od dobro upućenih izvora, slučaj suspendiranja policijskih službenika brčanske policije se indirektno veže s nedavnim napadom na imovinu jednog zastupnika u Skupštini Distrikta Brčko BiH. O tom slučaju policija nije izdala zvaničnu informaciju niti su lokalni portali objavili tu vijest, mada se radi o veoma uglednom privredniku i poštovanom zastupniku u brčanskom parlamentu, što i dovodi u sumnju na povezanost ova dva predmeta.

Isto tako, bh. javnost i dalje iščekuje očitovanje Policije Distrikta Brčko BiH i nastavak istrage u slučaju hapšenja pomoćnika šefa Policije Distrikta Brčko BiH Zlatka Androševića, kod kojeg su, da podsjetimo, nakon počinjenog saobraćajnog prekršaja u Republici Hrvatskoj u oktobru prošle godine, pronađeni 1.140 kg kokaina, uređaji za zaštitnu komunikaciju i određena suma novca. 

Androšević je u Hrvatskoj već osuđen na tri godine zatvora, a do sada zvanično niko iz brčanske policije nije doveden u vezu sa ovim slučajem, iz čega proizlazi da se radi o djelovanju pojedinca i niko u policiji nije znao za ovu njegovu nelegalnu aktivnost, u što je teško povjerovati.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.