REAKCIJE Fahrudin Radončić za Avaz.ba

SBB će podržati državničku i sigurnosno odgovornu inicijativu SDA

Politički establišment u RS treba shvatiti da jednostrani potezi neće proći bez adekvatnog i jedinstvenog odgovora patriotskih snaga u BiH

Avaz.ba

Radončić: Poslanici i delegati SBB-a na svim nivoima podržali inicijativu kolega iz SDA

Foto: Arhiv


Povodom inicijative SDA o formiranju rezervnog sastava policije u FBiH, Avaz.ba zatražio je komentar predsjednika SBB-a Fahrudina Radončića. 

- U potpunosti podržavamo inicijativu SDA, jer je ona državnički i sigurnosno primjerena onome što se negativno radi ili želi uraditi u Republici Srpskoj. Politički establišment u RS treba shvatiti da jednostrani potezi neće proći bez adekvatnog i jedinstvenog odgovora patriotskih snaga u BiH. 

Uzgred, lično želim da vjerujem da će eventualni rezervni sastavi obje entitetske policije - ako se uopće formiraju - koristiti za povećanje sigurnosti svih građana BiH, odnosno, da će one pomoći Graničnoj policiji BiH u rješavanju migrantskih talasa koje je vjerovatno nemoguće izbjeći i koje nije moguće zaustaviti izvođenjem pripadnika Oružanih snaga BiH na granicu naše zemlje. Stoga je logično da će poslanici i delegati SBB-a na svim nivoima podržati inicijativu kolega iz SDA - kazao je Radončić za Avaz.ba.

NA VRH

Podijeli članak na