BANJA LUKA

Usaglašeno moguće ujedinjenje dvije partije iz RS

Milenko Mihajilica rekao je da je ova stranka zagovornik ukrupnjavanja političke scene u ovom entitetu

Branislav Borenović. Arhiv

Srna

19.4.2019

Delegacije PDP-a i Srpske radikalne stranke RS saglasile su se danas o mogućoj integraciji ove dvije partije u jednu - PDP, rekao je lider PDP-a Branislav Borenović

- Očekujemo da saglasnost za ovu integraciju daju članovi centralnih organa stranaka, glavni odbori PDP-a i Srpske radikalne stranke - dodao je Borenović.

On je na konferenciji za novinare nakon sastanka delegacija PDP-a i Srpske radikalne stranke RS naveo da su razgovarali o političkom integriranju, ukrupnjavanju političke scene, jer smatraju da je to važno za RS i BiH.

- Usitnjena politička scena ne može donijeti kvalitetna rješenja za razvoj društva, te je važno da političke stranke sa sličnim programima, orijentacije i gledišta na budućnost, kreiraju potencijalne integracione procese - smatra Borenović.

On je naveo da je sa delegacijom Srpske radikalne stranke RS razgovarano o ključnim principima na kojima bi vezali zajedničku saradnju, o vladavini prava, ravnopravnosti građana, jačanju ekonomije RS i borbi protiv korupcije i kriminala, te demografskoj obnovi.

Predsjednik Srpske radikalne stranke RS Milenko Mihajilica rekao je da je ova stranka zagovornik ukrupnjavanja političke scene u RS, političkih stranaka sličnih orijentacija, te da su o tome razgovarali i sa SDS-om.

- Smatramo da zajedno možemo uraditi više - zaključio je Mihajilica i dodao da je Izvršni odbor Srpske radikalne stranke RS prihvatio prijedlog PDP-a da zajedno djeluju u budućnosti, a da će Glavni odbor stranke narednih dana donijeti konačnu odluku.

On je pozvao i druge stranke koje su nezadovoljne stanjem u društvu da se okupe oko politika i ideja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.