REAKCIJA

Grubeša o deportaciji Ibre Ćufurovića u BiH: Na pravosuđu je da dokaže terorizam i izrekne kaznu zatvora

Josip Grubeša. Arhiv

Lj. Skokić

20.4.2019

Nakon deportacije osumnjičenog za terorizam Ibre Ćufurovića u Bosnu i Hercegovinu, oglasio se ministar pravde BiH Josip Grubeša, koji je za Avaz TV kazao da daljnje korake u ovom slučaju poduzima državno pravosuđe.

- Ministarstvo pravde BiH je u ovom, kao i u svim predmetima međunarodne pravne pomoći bilo organ veze. Potjernicu je u konkretnom slučaju raspisao Sud BiH kad su se za to ispunile zakonske pretpostavke i osoba je po toj potjernici uhapšena i izručena pravosudnim tijelima BiH radi poduzimanja radnji krivičnog progona i provođenja krivičnog postupka. Na pravosuđu BiH je sada da završi predmet i da, ako se dokaze da ima elemenata krivičnog djela za koje Tužilaštvo BiH tereti traženu osobu, adekvatno odmjeri i izrekne kaznu zatvora - pojasnio je Grubeša.

Podsjećamo, Ibro Ćufurović (24), koji je osumnjičen za krivična djela organiziranje terorističke grupe, protuzakonito formiranje i pridruživanje stranim paravojnim ili parapolicijskim formacijama i terorizam, deportiran je u BiH.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.