RADOST ZA PORODICU Ovu informaciju za "Avaz" je potvrdio otac mladića

Selmir Mašetović nakon procesa u Turskoj konačno stigao u BiH

Sve vrijeme dok je bio tamo maštao sam o tome da moj sin dođe kući, izjavio je otac

A. NUHANOVIĆ
22.04.2019 21:20

Selmir Mešetović sa svojom porodicom

Foto: Facebook

Selmir Mašetović, koji je kao student uhapšen u Turskoj u maju 2018. pod optužbom da je pripadnik pokreta Fethulaha Gulena (Fethullaha Gullena) koji turske vlasti smatraju terorističkom organizacijom, danas je stigao u BiH.

Ovu informaciju za "Avaz" je potvrdio otac Selmira Mašetovića. Naime, mladić je na aerodrom u Sarajevu sletio danas, te se s porodicom koja ga je dočekala na aerodoromu uputio prema rodnom Gradačcu.

Selmir je stigao je kući. Proces i dalje traje. Advokati na tom slučaju rade. Za ostalo vidjet ćemo. Sve vrijeme dok je bio tamo maštao sam o tome da moj sin dođe kući. Fala Bogu ispunila mi se ta želja, on je došao. Morao je sačekati malo dok se to sve tamo obavilo. Najbitnije je da je dobro, zdrav i živ je stigao svojoj kući, sve ostalo će biti. Škola je završena. Sve ostalo ćemo srediti - kazao je Selmirov otac Husein Mašetović

Podsjećamo, javnost u Bosni i Hercegovini u maju prošle godine uznemirila je informacija da je Selmir Mašetović, tadašnji student, uhapšen u Turskoj pod sumnjom da je aktivni učesnik organizacije FETO, koju vlasti u toj zemlji smatraju terorističkom. Sredinom juna pušten je iz pritvora, tako da će se braniti sa slobode, s tim da mu je sud odredio mjere zabrane koje podrazumijevaju da ne smije napuštati Tursku. Ovog mladića iz Gradačca raduje činjenica da su mu građani voljene zemlje pružali podršku kada mu je bilo najteže.

Komentari

NA VRH