NAJAVA

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Sirijac izazvao uzbunu

Piše: Avaz.ba

26.4.2019

Prava pometnja vladala je jučer ujutro na Međunarodnom aerodromu Sarajevo nakon što su pripadnici Granične policije (GP) BiH u zračnom dijelu, tzv. restriktivnoj zoni, pronašli migranta. Otkrivamo kako su ga zaštitari otkrili, šta se dešavalo unutar aviona i šta pokazuju snimci sa videonadzora. 

U današnjem printanom izdanju „Dnevnog avaza“ otkrivamo šta se to prije nekoliko dana dešavalo na Ilidži. Saznajte čemu su svjedočili građani, zašto je intervenirala SIPA i kakve veze ima Turčin sa cijelom pričom.

Pročitajte današnju Minutu Bakira Hadžiomerovića pod nazivom „Dabogda mu u kući zapucalo...“

Otkrivamo zašto je Predsjedništvo BiH razriješilo s pozicije počasne konzulice u Australiji Đemilu Talić-Gabrijel. Članovi Udruženja „Švicarac BiH“ jučer su protestirali ispred Ustavnog suda BiH u Sarajevu. Pročitajte šta su poručili vlasti.

Iako su ranije molbe i zahtjevi kompanije „BH-Gas“ čvrsto odbacivani, Vlada FBiH jučer je popustila te će, kako je naš list jučer i najavio, cijena plina od 1. maja biti viša za 29,29 posto. Čitavu situaciju pojasnio je gederalni ministar energije, industrije i rudarstva Nermin Džindić.

Bili smo na posljednjem ispraćaju Slaviše Krunića, a otkrivamo i nove detalje ubistva, razmotava li se klupko zločina u Glamočanima?

Na stranama Mozaika pročitajte interesantnu priču o Katarini Kerol. Za naš list govori njen rođak Mario Bošnjak. Katarina će biti prva žena u 155 godina koja će biti šefica jedne moćne institucije. O čemu se radi, pročitajte u današnjem izdanju „Dnevnog avaza“.

Uoči 1. maja počinje haos na putevima, naoružajte se strpljenjem. Kako izbjeći gužvu na granicama?

Na stranama Crne hronike donosimo priiču o krajiškom robu. Stravična sudbina Rasima Ćufurovića, koji je završio kao rob na imanju kod Karlovca, zgrozila je region. Danas, dvije godine poslije, niko od Rasimove bliže rodbine ne zna gdje se on nalazi, a pojavile su se sumnje da je ponovo završio među Romima u Karlovcu.

Za „Dnevni avaz“ ekskluzivno govori Saša Lošić Loša, jedna od najvećih muzičkih zvijezda na ovim prostorima. Za naš list govorio je zašto izbjegava medije, kakve ima planove s grupom, a otkrio nam je i kako je prestao pušiti.

Na stranama Sporta donosimo detalje drame u Tuzli: Vrijeme curi, igrači čekaju novac, a na Tušnju šute. Hoće li i kad će izmiriti svoja dugovanja?

Još jedan u nizu apsurda u bh. nogometu. Kako je ustrojen treći rang fudbala u Bosni i Hercegovini. Zašto imamo više trećeligaša nego Njemačka, Engleska i Francuska?


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.