POSJETE

Dodik danas u posjeti Vatikanu, Džaferović se ogradio od razgovora sa Papom

Razgovarat će o odnosu Bosne i Hercegovine i Vatikana, ali i o dešavanjima u svijetu

Avaz.ba

26.4.2019

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik danas bi se trebao sastati sa poglavarom Rimokatoličke crkve papom Franjom. On je u Rim doputovao sinoć sa predsjednicom Republike Srpske Željkom Cvijanović.  

Kako je ranije govorio, tokom posjete Vatikanu razgovarat će o odnosu Bosne i Hercegovine i Vatikana, ali i o dešavanjima u svijetu, poput terorističkog napada na Novom Zelandu jer papa Franjo, istakao je Dodik, promoviše snažno saradnju i mir. 

Srpski član Predsjedništva Bosne i Hercegovine najavio je da će papu obavijestiti i o planiranoj gradnji monumentalnog spomen-parka jasenovačkim žrtvama u Donjoj Gradini, te da je to zajednički projekat Republike Srpske i Srbije.

Podsjetimo i da je iz Kabineta bošnjačkog člana Predsjedništva Šefika Džaferovića jučer je saopćeno da se posjeta predsjedavajućeg Dodika Vatikanu ne realizuje u ime Predsjedništva Bosne i Hercegovine. Istaknuto je da Predsjedništvo nije razmatralo ovu posjetu, niti je zauzimalo bilo kakav stav o tome. Stavovi koje u vezi s tim Milorad Dodik iznosi u javnosti nisu stavovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine, te predstavljaju isključivo njegovo lično mišljenje, navodi se u saopćenju Džaefrovića. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.