PRAZNICI

Ko će na uranak u Uzbekistan i Dubai

Za one s tanjim džepom bh. planine su „bliže“, ako im vremenske prilike dozvole

Piše: A. ČENGIĆ

28.4.2019

Većina Bosanaca i Hercegovaca prvomajske praznike provest će, tradicionalno, u krugu porodice i prijatelja, a ako vremenske prilike to dozvole, neizostavni su roštilj i veselo druženje. Ako ne bude kiše, i ove godine lokalna izletišta i planine bit će prepuni za Međunarodni praznik rada. 

Povećanje cijena 

S druge strane, ima i onih s debljim novčanicima koji sebi mogu priuštiti i prvomajska putovanja na neke od atraktivnih destinacija. Da je tako i ove godine, potvrđuju podaci bh. turističkih agencija da je potražnja veća nego lani.

Kako nam je potvrdila Merima Hrvat iz sarajevskog „Relax Toursa“, građani su svoja putovanja rezervirali mnogo ranije nego ranijih godina.

quote
<p><strong>299 KM</strong> <span style="background-color: initial;">aranžman za dijete u Gardalendu,</span></p><span style="background-color: initial;"><br></span><p><span style="background-color: initial;">a 319 maraka za odrasle&nbsp;</span></p><span style="background-color: initial;"><br></span><p><strong>309 KM</strong> &nbsp;<span style="background-color: initial;">tri noćenja u Pragu</span></p><span style="background-color: initial;"><strong><br></strong></span><p><span style="background-color: initial;"><strong>499 KM&nbsp;</strong></span><span style="background-color: initial;">sedmodnevno putovanje u Torino, Ženevu i Milano</span></p>

- Sve je rasprodano, a imali smo osam ponuda. Od neuobičajenih putovanja mogu se izdvojiti Uzbekistan, a među već uobičajenima su Dubai, Istanbul, Gardalend... Uvezali smo slobodne dane s putovanjem, tako da se dosta ranije sve popunilo – kaže Hrvat.

Neizostavan Jadran

Također, svoje ponude rasprodali su i „Centrotoursu“. Kako su nam kazali, i kod njih su popularne destinacije Dubai, Istanbul, italijanski gradovi, a neizostavan je i Jadran.

- Imamo organizirana putovanja autobusom i avionom. Najzanimljivija za naše građane je Italija. Imamo dosta specijalnih ponuda koje su se vrlo brzo popunile. Cijene su od 219 maraka za dva noćenja uz obilazak gradova i fakultativne izlete. Jadran je uvijek aktuelan, bez obzira na povećanje cijena - kažu u „Centrotoursu“.

Gardalend: Potražnja veća nego lani

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.