ISTRAGE Uhapšen još jedan od vođa „United Tribunsa“

I Sado Đugum opasan po sigurnost države

Sadu Seferovića koji se predstavlja kao Sado Đugum nakon šestomjesečnog praćenja i nadzora priveli pripadnici policije Zapadno-hercegovačkog kantona

S. D.
27.04.2019 17:53

Đugum-Seferović: Blizak braći Ćulum

Pripadnici policije Zapadnohercegovačkog kantona uhapsili su Sadu Seferovića, koji se predstavlja i kao Sado Đugum, saznaje „Dnevni avaz“. Kako tvrde naši izvori iz policije, on je uhapšen zbog ugrožavanja sigurnosti, a za sada je nepoznato koja mu se djela stavljaju na teret.

Opasna organizacija

Prema našim informacijama, Đugum je uhapšen nakon što je duže od pola godine bio pod policijskom prismotrom.

On je odranije javnosti bio poznat kao Sado Seferović i u medijima je predstavljan kao jedan od predsjednika bajkerske grupe „United Tribuns“.

Osnivači „Tribunsa“ su braća Armin i Nermin Ćulum iz Sanskog Mosta, nedavno uhapšeni, pa oslobođeni, u vezi s ubistvom banjalučkog biznismena Slaviše Krunića.

Ćulumi su u Njemačkoj živjeli prije desetak godina, pa su pobjegli zato što je protiv njih otvorena istraga zbog prostitucije, utaje poreza i drugih kriminalnih djela.

Njemačka policija proglasila je tu organizaciju mafijaškom i trećom po opasnosti u Evropi. No, i Đugum-Seferović i Ćulumi negirali su ranije da njihova organizacija predstavlja opasnost.

Šutnja u MUP-u

Njemačka je za Arminom Ćulumom izdala i međunarodni nalog za hapšenje, ali on nikad nije realiziran.

Pokušali smo jučer dobiti zvaničnu potvrdu informacije o hapšenju Sade Đuguma u Ministarstvu unutrašnjih poslova ZHK, ali Dražan Bošnjak, portparol MUP-a ZHK, nije odgovarao na naše pozive, niti poruke.

Prema pisanju medija, Đugum-Seferović živio je na relaciji Beograd – Sarajevo - Njemačka, gdje je navodno rukovodio „United Tribunsima“ otkako su braća Ćulum pobjegla iz te zemlje.

Izlet u glumačke vode

Zanimljivo je da je uhapšeni Sado glumio u filmu o hajdučkom junaku Mijatu Tomiću „Hajduk“, koji je prikazivan i publici s ovih područja u evropskim zemljama. On u tom ostvarenju glumi kadiju i zapovjednika duvanjske regije.

Komentari

NA VRH