BOSANSKA GRADIŠKA

Zahtjevi radnika fokusirani na povećanje plaća i poboljšanje uvjeta rada

Smanjiti odliv radno aktivnog stanovništva

Prvomajsko zasjedanje Saveza sindikata RS. Arhiv

Srna

1.5.2019

U Bosanskoj Gradišci je počela sjednica Predsjedništva Saveza sindikata Republike Srpske, na kojoj će predsjednici granskih sindikata zauzeti stav u vezi s dogovorenim tekstom općeg kolektivnog ugovora.

Osim članova Predsjedništva Saveza sindikata RS, sjednici prisustvuju ministar rada i boračko-invalidske zaštite Duško Milunović i ministar energetike i rudarstva Petar Đokić.

Savez sindikata Republike Srpske jučer je u Bosanskoj Gradišci organizirao manifestaciono okupljanje sindikalnih predstavnika povodom obilježavanja 1. maja - Međunarodnog praznika rada, s ciljem da se pošalju jasne poruke poslodavcima i Vladi da se povećaju plaće i poboljšaju uvjeti rada da bi se smanjio odliv radno aktivnog stanovništva.

Predsjednica Saveza sindikata RS Ranka Mišić istakla je kako su sve aktivnosti sindikata fokusirane na povećanje plaća i poboljšanje uvjeta rada, povećanje najniže plaće na 500 KM do 1. jula, kao i izmirenje određenih zakonskih rješenja koji su dio memoranduma potpisanog s Vladom Republike Srpske.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.