NEZADOVOLJSTVO

Sej Ramić: Je li Bihać prodat za 3,7 miliona maraka?

Između ostalog, projekti koje će finansirati IOM su obnova stadiona 138.500 KM, nabavka sanitetskog vozila za Dom zdravlja 56.000 KM, nabavka kontejnera, kanti za smeće i parkovskih klupa 313.415 KM, rekonstrukcija javne rasvjete 300.000 KM

IOM ulaže 3,7 miliona maraka u projekte: Ramić smatra da to nije dobro

Piše: E. Trako

8.5.2019

Spisak i vrijednost projekata

Sej Ramić, nezavisni vijećnik u Gradskom vijeću Bihaća, podijelio je na Facebooku spisak projekata koje finasira Međunarodna organizacija za migracije (IOM).

Ramić je spisak projekata i njihovu vrijednost objavio uoči današnje sjednice Gradskog vijeća.

Između ostalog, projekti koje će finansirati IOM su obnova stadiona 138.500 KM, nabavka sanitetskog vozila za Dom zdravlja 56.000 KM, nabavka kontejnera, kanti za smeće i parkovskih klupa 313.415 KM, rekonstrukcija javne rasvjete 300.000 KM. Ukupna vrijednost svih projekata je 3.754.316 KM.

- Da li je ovo cijena grada Bihaća? Da li ova ulaganja IOM-a opravdavaju sve ono što nam se dešava više od godinu, trpeći sve provale, bahatost, silovanja, krađe drogiranih i alkoholiziranih ilegalnih migranata bez dokumenata? Vrijedi li ovo sve naših poremećenih života, našeg mira, našeg mirnog Bihaća? Ko će ljudima nadoknaditi štetu koju su počinili migranti, ko će nadoknaditi izgubljeni turizam, sva ulaganja koja su izveli građani da ponude ljepotu našeg Bihaća bogatim turistima. Da li je ovo naša industrija? Koliko još trebamo primiti migranata za ovu cijenu? Zato se otvara još jedan migracioni centar! "Bira" se ne zatvara, ili se varam? Novac ili mir - napisao je Ramić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.