NAJAVA

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Još nema novca za borce

Saznajemo da su vrata za prosvjetne radnike iz BiH otvorena u mnogim zemljama. Zbog toga i nastavnici i učitelji već odlaze iz naše države

Piše: Avaz.ba

11.5.2019

“Dnevni avaz”, najtiražniji bh. politički dnevnik, u svom današnjem printanom izdanju objavljuje – Još nema novca za borce.

U intervjuu za naš list federalna ministrica finansija Jelka Milićević kaže da se borcima šalje populistička poruka i da prije 1. oktobra nije moguće primijeniti zakon.

Saznajemo da su vrata za prosvjetne radnike iz BiH otvorena u mnogim zemljama. Zbog toga i nastavnici i učitelji već odlaze iz naše države.

Donosimo nastavak divne priče iz Foče. Mensur je u obnovljenu Aladžu vratio Kur'an, koji je u svojoj kući čuvala anonimna Srpkinja više od 20 godina.

Pročitajte kompletan izvještaj sa sjednice Predsjedništva SDA, s koje je ova stranka uputila zvaničan poziv SBB-u za ulazak u vlast. Pročitajte i šta o tome kaže Fahrudin Radončić.

Donosimo i izvještaj iz Niša, gdje su vlasti Srbije održale paradu na kojoj je demonstrirano novo naoružanje. Sve su aplauzom ispratili Aleksandar Vučić i Milorad Dodik.

U rubrici Teme čitajte o mogućim poplavama i kako da se pripremite.

Potez našeg NBA košarkaša Jusufa Nurkića da obuče majicu na kojoj su ispisana imena heroja odbrane BiH izazvao je izljev bijesa srbijanskih tabloida. Zašto je to tako i pod čijom dirigentskom palicom?

Na stranama Mozaika donosimo priču o neobičnom talentu Saše Ilića iz Bratunca: Ima svoj jezik, čita, piše i govori naopako.

Tu je i priča sa Aerodroma Mostar. Policija istražuje ko i zašto ometa avione laserima.

Na stranicama Crne hronike otkrivamo nove detalje stravičnog ubistva kod Visokog. Ko je ubio Mediju Husejnović zbog crne magije i kojim pištoljem?

U Novom Travniku održano je ročište trostrukom ubici Nercisu Mekiću. Pročitajte šta je rekao.

Donosimo i nove detalje o ubistvu Damira Ostojića u Banjoj Luci.

Na stranama Jet seta čitajte o uspjehu manekena Ajdina Sefera, koji je osvanuo na bilbordima u Holivudu.

U rubrici Sport čitajte sve o finišu domaće Premijer lige. Euforija je na Koševu. Hoće li Sarajevo u Banovićima osigurati tituli?

Nada Liverpola Dal Varešanović govori za „Dnevni avaz“ o fantastičnom uspjehu ovog kluba u Ligi prvaka i treneru Jirgenu Klopu.

Sabahudin Bašović, trener koji je vodio Studente do kraja sezone: Bosna više nema ni trenera ni prvi tim.

U današnjem izdanju donosimo i redovni politički prilog "Sedmica". Brojne aktuelne teme, kolumne i intervjue možete pronaći u ovom prilogu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.