REPUBLIKA SRPSKA Ogromne štete na lokalnim putevima i mostovima

Kotor-Varoš: Poplavljeno 50 domaćinstava, evakuirano 15 osoba

Ekipe Crvenog križa dostavljaju prehrambene pakete i vodu

Srna
14.05.2019 10:44

Kotor-Varoš

Foto: Srna

U poplavnom dijelu rijeke Vrbanje poplavljeno je 50 domaćinstava, najviše u mjesnoj zajednici Vrbanjci i naseljima Čitluk, Novo Selo i Šibovi, a evakuirano je i 15 ljudi.

Ekipe Crvenog križa trenutno dostavljaju prehrambene pakete i vodu za piće najugroženijim domaćinstvima Čitluku i Vrbanjcima.

Načelnik Kotor-Varoši Zdenko Sakan rekao je kako je magistralni put Kotor-Varoš - Banja Luka neprohodan zbog klizišta u naselju Marjanovići, a odroni i nabujala Vrbanja izazvali su ogromne štete na lokalnim putevima i mostovima.

On je istakao da su najkritičnija klizišta u Kruševu Brdu, Bodnjiku, Podbrđu i Rujevici.

- Aktivirana su klizišta u mjesnim zajednicama i putna infrastruktura je u velikoj mjeri oštećena. Pojedini mostovi nisu u funkciji, a dežurne ekipe su danonoćno na terenu i rade na prohodnosti puteva - rekao je Sakan.

  • Štete na lokalnim putevima i mostovima
    Štete na lokalnim putevima i mostovima Foto: Srna

Potrošači u Novom Naselju sinoć su ostali bez električne energije, jer je kotorvaroška "Elektrodistribucija" bila prinuđena da isključi dvije trafostanice.

- Voda je nadirala u trafostanice i one su preventivno isključene, a jutros je stanje normalizirano - zaključio je Sakan.

Snabdijevanje električnom energijom je otežano u mjesnim zajednicama Vrbanjci, Obodnik i Maslovare, jer su usljed obilnih padavina oštećeni dalekovodi.

Komentari

NA VRH