PROVOKACIJE

Zastupnik HDZ-a Karajbića (SDP) namjerno oslovljavao sa 'Mušiću' (SDA)

Musa kazao da je predsjedavajući jučer trebao sugerirati zastupnicima da se drže etike, morala i kodeksa

Ilustracija

M. R. S.

14.5.2019

Ivan Musa, zastupnik HDZ BiH-HNS, dva puta je namjerno predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamenta FBiH Elvira Karajbića oslovio sa 'gospodine Mušić' (Edin, SDA, predsjedavajući u prošlom mandatu, op.a.).  

- Za mene je još predsjedavajući gospodin Mušić – dodao je Musa, koji je kazao da je predsjedavajući jučer trebao sugerirati zastupnicima da se drže etike, morala i kodeksa.

Reagirao je Damir Mašić, šef Kluba poslanika SDP-a, istakavši da je ovakvo Musino ponašanje vrijeđanje, ne samo Karajbića i Mušića nego i digniteta Doma.

- To što je vama u glavi, kako percipirate stvarnost, to je jedna stvar, ali u ovom domu dužni ste da pratite pravila – kazao je Mašić.

Kada je Musa ponovio 'godspodine Mušiću', Mašić je zatražio da mu se oduzme riječ.

- Moje ime je Elvir Karajbić – kratko se obratio predsjedavajući.

Inače, rasprava o usložnjavanju sigurnosne situacije nakon aktivnosti u RS na donošenju izmjena zakona kojim se formira rezervni sastav policije RS išla je i u pravcu pitanja da li je današnja sjednica uopće bila potrebna, jer se udaljavala od teme. Neki zastupnici su govorili o svojim ratnim iskustvima, ko je ljevica, a ko desnica...

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.