PREDSJEDNIŠTVO BIH

Razriješeni Perišić: Znam zbog čijih sam pritisaka morao otići, ali ne mogu o tome govoriti

Perišić: Ostao ustrajan

S. DEGIRMENDŽIĆ

16.5.2019

Nakon što je portal „Avaza“ jučer prvi objavio informaciju da je Milorad Dodik, predsjedavajući Predsjedništva BiH razriješio dužnosti Srđana Perišića, s mjesta jednog od svojih 11 savjetnika kao i da je njegovo ime ujutro bilo na spisku na zvaničnoj strnici kolektivnog šefa države, a popodne je uklonjeno, Perišić je ovu informaciju potvrdio i za „Avaz“.

- Nisam više savjetnik predsjednika Dodika, nije bilo nikakve svađe, niti je to razlog. Razišli smo se u prijateljskim i dobrim odnosima. Morao sam otići zbog pritisaka, znam i čijih, ali ne mogu o tome govoriti – kazao je Perišić.

On je ostao ustrajan u tome da ne kaže ko je i na koga vršio pritisak.

- Pritisaka uvijek ima. Oni su u ovom slučaju došli izvana, a ja sada ne mogu reći zašto i od koga – rekao je.

Odbacio je špekulacije da je do njegovog razrješenja s mjesta savjetnika predsjedavajućeg Predsjedništva došlo zbog izjava o Željku Komšiću, članu Predsjedništva BiH, za kojeg je kazao da "radi za britanske tajne službe".

Činjenicu da je tekst u kojem je Perišić komentirao prijavu koju je Komšić podnio protiv Dodika uklonjen s medija za koji je govorio, on komentira tako da su tekst uklonili samo zato jer su ga titulirali kao savjetnika, iako on to više nije bio.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.