REAKCIJE Predsjednik SDP-a

Nermin Nikšić za Avaz.ba: Nadam se da će vlast uskoro biti formirana

Odluka SBB-a je očekivana

Ljiljana SKOKIĆ
16.05.2019 14:49

Nermin Nikšić

Foto: Arhiv

Nakon odluke Saveza za bolju budućnost da otpočnu pregovore oko formiranja vlasti na federalnom i državnom nivou, oglasio se i predsjednik SDP-a Nermin Nikšić, koji je za Avaz.ba kazao kako je odluka SBB-a očekivana te da se nada da će vlast uskoro biti formirana.

- Iskreno se nadam da će vrlo brzo biti formirani Vijeće ministara i Federalna vlada da bi se konačno vlast okrenula rješavanju nagomilanih problema s kojima se suočavaju građani i privrednici u cijeloj Bosni i Hercegovini - kazao je Nikšić.

Ipak, smatra da će se nastaviti s blokadama kada je riječ o formiranju Državne vlade.

- Naime, ne vidim na koji način će se utvrditi principi i ispuniti uvjeti koje, kad je u pitanju Vijeće ministara, postavlja bošnjački blok oko aktivacije akcionog plana, odnosno šta će biti s Izbornim zakonom koji kao uvjet postavlja HDZ za formiranje Vlade Federacije. U svakom slučaju, valjda smo barem malo bliže konačnom formiranju vlasti, ali moramo biti svjesni kako ključeve njenog izbora drže SNSD i HDZ na državnom nivou, odnosno HDZ kad je u pitanju Federacija - rekao je, između ostalog, Nikšić.

Komentari

NA VRH