SUSRETI

Mesićeva posjeta Bijeljini uzburkala duhove

Mićić je nagovijestio da bi moglo doći do poslovnog susreta

Lj. Lj.

17.5.2019

Najava da bi bivši predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić mogao u petak, 17. maja, posjetiti Bijeljinu i razgovarati s gradonačelnikom ovog grada Mićom Mićićem uzburkala je duhove u Bijeljini. 

U jednom trenutku ova vijest je bacila u drugi plan čak i informacije Civilne zaštite o trenutnom stanju vodostaja rijeke Save, koji je u konstantnom porastu.

Odmah je reagirao član Udruženja ''Garda Panteri'' Petar Cvijetinović izjavom da je Mesić jedan od najvećih srpskih srbomrzaca, da je „zabio nož u leđa bivšoj Jugoslaviji“ te da često iznosi antisrpske stavove.

Cvjetinović je zaprijetio da će okupiti građane ispred Gradske uprave i zabraniti Mesiću ulazak u zgradu Gradske uprave.

Iz kabineta gradonačelnika Mićića u četvrtak navečer, oko 19 sati, javljeno je da nije planiran nikakav zvanični sastanak u prostorijama Gradske uprave s bivšim ili aktuelnim zvaničnicima Hrvatske.

Nekoliko sati prije toga, tokom dana, Mićić je nagovijestio da bi moglo doći do poslovnog susreta u Bijeljini s Mesićem, ali daleko od očiju javnosti, negdje iza zatvorenih vrata. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.