BIH

Dostava iftara na kućnu adresu za socijalno ugrožene

Lani za vrijeme akcije isporučili 36.000 obroka i 30.000 iftara

Pripremljeni obroci

Piše: M.H.

18.5.2019

Humanitarno udruženje „Pomozi.ba“ nastavilo je svoje prošlogodišnje aktivnosti za ramazan. Lani su za vrijeme akcije uspjeli isporučiti na kućnu adresu 36.000 obroka i 30.000 iftara za korisnike koji su u programu. Portparol ovog udruženja Dennis Agović kazao je da imaju i aktivnosti van BiH te da obuhvataju Jemen, Palestinu, Burmu, kao i sirijske kampove u Libanu i Jordanu.

- Za pakete koje šaljemo u Jemen do sada je prikupljeno oko 15.000 eura, koji su odmah uloženi u formiranje i distribuciju paketa i iftara našim partnerskim organizacijama – rekao je Agović.

Starici dostavljen iftar

Izrazili su zadovoljstvo dosadašnjim prikupljenim sredstvima te se nadaju da će biti veći do kraja ramazana. Potpuni rezultati akcije bit će poznati po završetku ramazana.

- Hrana prikupljena u ramazanskoj akciji bit će distribuirana i za vrijeme Bajrama, a riječ je o distribuciji iftara na kućnu adresu unutar BiH - istakao je Agović.

Direktna uplata na račun organizacije za prehrambeni paket iznosi 60 KM, cijena iftara iznosi pet KM, dok pozivom na humanitarni broj 17014 donirate dvije KM.

Agović: Zadovoljni dosadašnjim odzivom

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.