ODGOVOR

SPD: Nismo politička organizacija

Pokušaj objedinjavanje svih snaga socijaldemokratske provenijencije u BiH, a ne isključivanje

Skupština SPD-a. Arhiv

Fena/ Avaz.ba

18.5.2019

Predstavnici Pokreta socijalne pravde i demokratije, reagirajući na niz neistinitih izjava, istakli su da njihov cilj nije uspostava nove političke organizacije.

Kako podsjećaju u saopćenju na Inicijativnom odboru održanom 9. maja, donesena odluka da se održi Skupština na kojoj će se uspostaviti Pokret socijalne pravde i demokratije, kao društveno-politički pokret, koji ima za cilj ponuditi platformu objedinjavanja političkih stranaka, organizacija civilnog društva i pojedinaca socijaldemokratske provenijencije.

Članovi pokreta tvrde da su neistiniti navodi funkcionera Socijaldemokratske partije (SDP) da je Pokret nova politička stranka te da te neistine koriste da bi se obračunali s neistomišljenicima unutar SDP-a.

- Tvrdnje koje se plasiraju uoči sjednice Glavnog odbora SDP-a su obmana javnosti i članstva SDP-a, s ciljem političkog odstrela pojedinaca koji su se suprotstavili aktuelnom rukovodstvu koje nije provelo rezolucije posljednjeg Kongresa SDP-a i zaključke Glavnog odbora SDP-a, a koji se tiču objedinjavanja ljevice u BiH - istaknuto je u saopćenju.

Zaključuju da je njihov jedini cilj i zadaća pokušaj objedinjavanja svih snaga socijaldemokratske provenijencije u Bosni i Hercegovini, a ne isključivanje, tjeranje i daljnja fragmentacija socijaldemokratskih snaga u BiH, saopćeno je iz Pokreta socijalne pravde i demokratije.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.