ZAHTJEVI

Iz SDA pozvali Incka da popravi štetu u Mostaru

Sami izbori nisu nikakva garancija da će sporni Statut biti izmijenjen te bi se politička kriza mogla nastaviti unedogled

Valentin Incko. Arhiv

Piše: M.Sm.

20.5.2019

U posljednje vrijeme sve su učestalije najave da bi se visoki predstavnik Valentin Incko (Inzko) ponovo mogao snažnije uključiti u politička zbivanja u Bosni i Hercegovini te upotrijebiti i tzv. Bonska ovlaštenja. 

- Ukoliko je to zaista tako, smatramo da bi najbolje bilo da taj svoj novi „angažman”, zasnovan na još postojećim ovlaštenjima PIC-a, Incko za početak iskoristi za popravljanje štete u Mostaru, s obzirom na to da je Statut, koji je namentuo OHR, proglašen neustavnim od Ustavnog suda BiH - navodi se u današnjem saopćenju Gradskog odbora SDA Mostar u kojem su pojasnili da „nema ništa logičnije od toga da visoki predstavnik popravi ranije odluke i time otvori vrata izlasku iz političke krize, u kojoj Mostar godinama tavori''. 

Sami izbori nisu nikakva garancija da će sporni Statut biti izmijenjen te bi se politička kriza u Mostaru mogla nastaviti unedogled ukoliko odredbe spornog Statuta, nametnutog od OHR-a, ne budu na vrijeme izmijenjene - kazali su, između ostalog, iz mostarske SDA.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.