REAKCIJA Predsjednik VSTV-a demantirao Žurnal

Tegeltija: Bezočna je laž da sam uhvaćen u bilo kakvoj korupciji

M. Aš.
21.05.2019 15:02

Nakon teksta na portalu Žurnal info da je predsjednik VSTV-a Milan Tegeltija trgovao krivičnim istragama, on je danas demantirao ovu informaciju.

Njegovu reakciju prenosimo u cijelosti.

Povodom danas objavljenog teksta u online magazinu Žurnal info autora Avde Avdića, radi istinitog informiranja javnosti ističem sljedeće:

Potpuna je neistina i zlonamjerna i bezočna laž da sam uhvaćen u bilo kakvoj korupciji iz prostog razloga što u nikakvoj korupciji nikada u životu, pa ni u slučaju o kojem se govori u navedenom tekstu nisam ni na koji način učestvovao, te se radi o zlonamjernoj konstrukciji usmjerenoj na pokušaj moje diskreditacije.

Kako bih u cijelosti demantirao ovakve neistinite i zlonamjerne navode, iznijet ću nekoliko činjenica.

1. Naime, pomenutog inspektora SIPA-e Marka Pandžu sam susreo dva puta u životu.

2. Inspektor SIPA-e Marko Pandža mi nikada nije niti predložio, ponudio ili na bilo koji način ponudio bilo kakvu korist da učinim bilo kome bilo kakvu uslugu, prema tome ne da nije bilo bilo čega što bi predstavljalo bilo kakvu korupciju, nego se o tako nečemu nije ni razgovaralo niti bi sa mnom na taj način smjelo da se razgovara.

3. Inspektor SIPA-e Marko Pandža me preko zajedničkog prijatelja zamolio da saslušam izvjesnog čovjeka iz Krajine koji se suočava s problemima zbog neefikasnog rada Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu koji bi njemu mogli ukazivati na određene nepravilnosti u radu tog tužilaštva.

4. Kako se radi o inspektoru SIPA-e, ne nalazeći zbog tog ništa sumnjivo u takvoj molbi,  prihvatio sam tu molbu inspektora SIPA-e da obavim razgovor i saslušam tog čovjeka.

5. Nakon što sam obavio razgovor s tim čovjekom, kojom prilikom mi se isti požalio da se neosnovano dugo odugovlači predmet, rekao sam mu da se ja ne mogu ni na koji način miješati u tužilački predmet u njegovom meritumu te sam ga pred svjedocima uputio da u pogledu eventualnog neosnovano dugog trajanja postupka, pismeno obrati VSTS-u i kako bi se u VSTS-u mogle pokrenuti odgovarajuće procedure koje mogu biti ili prosljeđivanje istog dopisa (urgencije) glavnom kantonalnom tužiocu i eventualno upućivanje istog disciplinskom tužiocu. Sve ovo predstavljaju uobičajene procedure prilikom obraćanja stranke povodom prigovora stranaka na rad pravosudnih organa u BiH.

6. Ovakva praksa rada povodom obraćanja stranaka sa žalbama na rad pravosudnih organa je uobičajena i ne predstavlja nikakav izuzetak.

7. Navedeno pismeno obraćanje nikada nisam dobio pa shodno tome nakon tog razgovora nikakve daljnje radnje nisu ni poduzimane niti je s bilo kim ostvaren bilo kakav kontakt povodom tog predmeta.

8. Ponavljam, ni u razgovoru s inspektorom SIPA-e Markom Pandžom ni tim čovjekom iz Krajine, kojem sam i zaboravio ime, ali iz teksta saznajem da se radi o izvjesnom gospodinu Nerminu Aleševiću iz Velike Kladuše, nikada nije bilo riječi o bilo kakvoj koristi koju bih ja mogao imati niti bih ja ikad dozvolio bilo kakav razgovor koji bi išao u tom pravcu.

9. Meni nije poznat odnos i sadržaj komunikacije između inspektora SIPA-e Marka Pandže i gospodina Nermina Aleševića niti u to mogu da ulazim. Naprotiv, nakon tog razgovora nikada više nisam bio ni s gospodinom Nerminom Aleševićem niti s inspektorom SIPA-e Markom Pandžom.

10. Objavljivanje ovakvih zlonamjernih konstrukcija s tvrdnjama da sam učestvovao ili da sam uhvaćen u bilo kakvim nečasnim ili koruptivnim radnjama predstavlja bezočnu laž usmjerenu na pokušaj moje diskreditacije, u čije motive neću ulaziti te ću povodom toga zbog kleveta tužbom obratiti nadležnom sudu.

Komentari

NA VRH