SARAJEVO Pod nadzorom Tužilaštva

FUP se oglasio o hapšenju jednog od svojih inspektora

Prema nalogu Tužilaštva KS pripadnici Federalne uprave policije uhapsili su Ermina Zuku

Avaz.ba

Foto: Arhiv


Policijski službenici Federalne uprave policije su danas pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, uhapsili svog pripadnika, odnosno policijskog službenika Ermina Zuku (39), koji se sumnjiči za krivična djela odavanje službene tajne iz člana 388. i primanje dara i drugih oblika koristi iz člana 380. krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz FUP-a.

Naime, policijski službenik koji je uhapšen, sumnjiči se da je u prethodnom periodu, odavao službene tajne kriminalim osobama sa područja Sarajeva nad kojima se provodila istraga za krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz člana 238. krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine. 

- U sklopu današnjih aktivnosti, a po Naredbi Općinskog suda u Sarajevu izvršeni su pretresi i stana koji koristi osumnjičeni policijski službenik, nakon čega je isti priveden u službene prostorije Federalne uprave policije radi kriminalističke obrade, te će se u zakonskom roku predati uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu na dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo - kazali su iz FUP-a nakon današnjeg hapšenja.

NA VRH

Podijeli članak na