REAKCIJE

Konaković, Viteškić i Marić zaprepašteni istupom Samre Ćosović-Hajdarević

Nije to ideja Bosne i Hercegovine

Konaković, Viteškić i Marić. Avaz.ba

Sl. M. / A. T./A. Š.

23.5.2019

Zastupnica SDA u Skupštini KS Samra Ćosović-Hajdarević izazvala je buru reakcija svojim posljednjim statusom na društvenoj mreži Facebook, kojim kritizira novu Vladu KS za smjenu direktora. 


Njene skupštinske kolege ocijenile su ovaj istup sramotnim.

Predsjedavajući Skupštine KS Elmedin Konaković kazao je za Avaz.ba kako je Etičko vijeće jednom već zasjedalo zbog istupa zastupnice Ćosović-Hajdarević, navodeći kako "ne mogu mnogo toga uraditi s obzirom na to da je riječ o istupima van skupštinske sale". 

- Lično mogu reći da sam razočaran, da ne koristim neke teže riječi. Ni u našoj vjeri, ni u politici rahmetli Alije Izetbegovića, ni u aktima Stranke demokratske akcije nigdje nema ni traga, ni boje, ni mirisa ovog što je zastupnica demonstrirala u nekoliko navrata komentirajući aktuelnu političku situaciju, ovaj posljednji je zaista prevazišao sve granice. Često kritiziram SDA, ali znam da u SDA ima puno časnih i poštenih ljudi drugih nacionalnosti koji nisu zaslužili da ih ovako okarakterizira stranačka kolegica - kazao je Konaković. 

U izjavi za "Avaz" Smiljana Viteškić, zastupnica SDA u Skupštini KS, kazala je kako ju je stranačka i skupštinska kolegica uvrijedila posljednjom objavom.

- Bez teksta sam. Osjećam se uvrijeđeno jer sam prije svega bila u Armiji RBiH. Nije pravo ni meni ni mojoj djeci. Mislim da ovo nije stav ostalih članova SDA - kazala je zastupnica Viteškić.

Šef Kluba zastupnika SBB-a u Skupštini KS Zvonko Marić također je osudio izjave Ćosović-Hajdarević, ističući da takvim objavama "kompromitira politički projekt koji ju je proizveo".

- To je nedopustivo, tim više što je ponovljeno. To je prvo kompromitacija za politički projekt koji je nju proizveo i oni bi prvi trebali da reagiraju. Nije to ideja Bosne i Hercegovine, obeshrabruje sve one koji vjeruju u ideju - kazao je Marić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.