BIHAMK

Pojačana frekvencija vozila

Na garničnim prelazima na sjeveru zemlje pojačana frekvencija vozila, na ostalim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta

Pojačana frekvencija vozila. Arhiv

Avaz.ba

24.5.2019

Frekvencija vozila je pojačana, pa se sve učesnike u saobraćaju mole da budu maksimalno oprezni i da poštuju saobraćajne propise. 

U toku su radovi na regionalnom putu R-402 Ljusina-Cazin (u naselju Glogovac), zbog čega je saobraćaj obustavljan. Za vrijeme obustave vozila do 3,5 t koriste lokalni put Polje-Majetići-Stijena, dok vozila preko 3,5 tone koriste put Gnjilavac-Ostrožac-Srbljani-Bosanska Krupa-Ljusina.

Zbog izvođenja neophodnih radova, danas i sutra od 08 do 18 sati obustavlja se saobraćaj na regionalnom putu R-459 Tuzla-Šibošnica. Za vrijeme obustave sva vozila iz pravca Tuzle prema Čeliću koriste putne pravce Dokanj-Obodnica-Previle-Čelić ili Tuzla-Gornja Tuzla-Lopare-Čelić.

Zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-425a Tromeđa-Zvirovići (za sva vozila, osim za vozila gradilišta i lokalnog stanovništva).

Na dionici A-1 Sarajevo zapad-Lepenica, zbog sanacije klizišta na lokalitetu Ban Brdo, saobraćaj je u tunelu Igman i na mjestu radova preusmjeren iz vozne u preticajnu traku.

Zbog radova u tunelu Vranduk II, na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila, saobraća se jednom trakom-naizmjenično. Tokom dana, zbog pojačane frekvencije vozila na ovoj dionici, dolazi do formiranja dužih kolona u oba smjera.

Danas i sutra izvode se radovi na R-469 Ribnica-Banovići, zbog čega se saobraća usporeno-naizmjeničnim propuštanjem vozila.

I na ostalim dionicama gdje se izvode sanacioni radovi obavezno je poštivanje postavljene signalizacije. Izdvajamo putne pravce: Olovo-Kladanj, Srebrenik-Orašje (u tunelu Ormanica), Semizovac-Vogošća, Mostar-Čitluk, Busovača-Kiseljak, Tarčin-Konjic, Cazin-Srbljani-Bosanska Krupa, Ustiprača-Goražde, kao i radove u Ključu, Jajcu i Tasovčićima (Čapljina).

Na graničnim prelazima na sjeveru naše zemlje povremeno je pojačana frekvencija vozila na ulazu. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.