HUMANOST

Elmedini Čauš iz Travnika potrebno 44.000 eura za ozdravljenje

Jedinstveni humanitarni broj 17012 na koji jednim pozivom donirate 2 KM

Čauš: Borba za život. Pomozi.ba

Z. K.

27.5.2019

Humanitarna organizacija ''Pomozi.ba'' uključila se u akciju pomoći Elmedini Čauš iz Travnika i za tu namjenu ustupila jedinstveni humanitarni broj 17012, na koji jednim pozivom donirate 2 KM. Elmedina je mlada majka i hrabra žena koja se od 2016. godine bori s karcinomom dojke.

Dosadašnji proces liječenja iziskivao je odstranjivanje desne dojke, a nakon tog zahvata, PET CT pokazuje da se karcinom povukao 90 posto te se nastavlja sa serijom hemoterapija. Ipak, drugi PET CT nalaz pokazuje da je došlo do metastaze na pluća, drugu dojku i lijevi limfu. Elmedina nastavlja s liječenjem kroz seriju hemoterapija i nakon završenog višemjesečnog procesa ponovo se radi PET CT nalaz, treći po redu.

Navedeni nalaz pokazuje da su Elmedinina pluća i ostali organi čisti, ali da je došlo do rasta opakog tumora u samom žarištu te je narastao sa 3,5 cm na 9 cm. Ova hrabra majka i tada nastavlja borbu za život i odlazi na ljekarski konzilij u Tursku, gdje je nakon izvršenih pregleda i urađenih testova donesena odluka da Elmedina mora proći novi ciklus hemoterapija u kombinaciji s imunoterapijom, koja za cilj ima jačanje tkiva koje je oslabilo kao posljedica agresivnih terapija i mukotrpnog procesa liječenja.

Za navedeni ciklus liječenja Elmedini Čauš iz Travnika je, osim nevjerovatne snage i volje koju posjeduje, potrebno i 44.000 eura. Ciklus se sastoji od četiri hemoterapije plus imunoterapije. Radi se o najnovijem metodu liječenja za koji ljekari tvrde da mnogo obećava. 

Ujedno zbog sveukupnog stanja organizma Elmedine Čauš i činjenice da je ovaj oblik karcinoma otporan i kompliciran, navedena terapija je i posljednja nada za Elmedinino ozdravljenje.

Osim poziva na jedinstveni humanitarni broj, liječenje Elmedine Čauš možete pomoći i uplatom novčanih donacija putem standardnih računa organizacije ''Pomozi.ba''.

PayPal: [email protected]

Za novčane uplate iz BiH:

Intesa Sanpaolo Bank BiH

154-180-20085330-48

Za novčane uplate iz inostranstva:

Banks name: Intesa Sanpaolo Banka BiH

SWIFT CODE: UPBKBA22

IBAN: BA39 1541802008533048

Primalac: Udruženje "Pomozi.ba", dr. Fetaha Bećirbegovića br. 8, 71000 Sarajevo

Svrha: Elmedina Čauš

Za novčane uplate na račun naše organizacije u Austriji:

ERSTE BANK

IBAN: AT64 2011182266475400

BIC: GIBAATWWXXX

Wien, Oestereich

Name: hilfhelfen-pomozi.ba

Verwendungszweck: Elmedina Čauš


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.