SARAJEVO

Vijeće ministara BiH o stanju u oblasti migracija

Nakon što prošle sedmice nije mogla biti održana sjednica zbog nedolaska ministara iz hrvatskog naroda, što je utjecalo na kvorum za rad i odlučivanje

S ranijih sjednica. Arhiv

Fena

29.5.2019

Sjednica Vijeća ministara Bosne i Hercegovine zakazana je za danas, nakon što prošle sedmice nije mogla biti održana zbog nedolaska ministara iz hrvatskog naroda, što je utjecalo na kvorum za rad i odlučivanje.

Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić je tada, komentirajući neodržavanje sjednice, izjavio novinarima da je stekao uvjerenje da se radi o pokušaju klasičnog blokiranja rada Vijeća ministara BiH. 

Zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministar finansija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda oglasio se tada saopćenjem za javnost u kojem je naveo kako očekuje da se sjednice Vijeća sazivaju sukladno zakonu i Poslovniku o radu, te da se na taj način formira i priprema dnevni red.

Dodao je da on nije ministar koji se može spremiti za sjednicu ako mu se dostavi materijal za 72 tačke u roku kraćem od 24 sata, i to bez kompletnih mišljenja nadležnih institucija. 

U najavi današnje sjednice navedeno je da je, nakon provedenih konsultacija sa zamjenicima predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH, za sjednicu predložen dnevni red na kojem je, između ostalog, Nacrt zakona o zvaničnom vremenu u BiH.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.