AKTUELNO Na dnevnom redu i stanje sigurnosti

Narodna skupština RS 11. juna o rezervnom sastavu policije u konačnoj formi

Nacrt usvojen na sjednici 18. aprila

Avaz.ba / Fena
30.05.2019 14:09

Foto: Arhiv

Sjednica Narodne skupštine Republike Srpske (RS), na kojoj će biti razmatrane izmjene i dopune Zakona o policiji i unutrašnjim poslovima kojima je predviđeno uspostavljanje rezervnog sastava policije, bit će održana 11. juna u Banjoj Luci.

Taj zakon Vlada RS utvrdila je danas u formi prijedloga, dok je u formi nacrta usvojen u Narodnoj skupštini RS 18. aprila.

Predsjednik NSRS Nedeljko Čubrilović je, nakon današnje sjednice skupštinskog kolegija, rekao da će na zasjedanju 11. juna biti razmatrana i informacija o stanju sigurnosti, a ta tačka bit će zatvorena za javnost.

Informaciju o stanju sigurnosti u RS zatražili su poslanici SDS-a, nakon ubistva policajca u Prijedoru te privrednika Slaviše Krunića u Banjoj Luci.

Krunić i njegov pratilac Žarko Pavlović ubijeni su 22. aprila u Glamočanima kod Laktaša, kao i napadač Željko Kovačević, dok je Goran Ilić, Krunićev vozač, ranjen.

Zbog sumnje da su izvršioci ovog teškog ubistva policija RS uhapsila je Emilija Baldu i Gorana Milanovića, dok se traga za Benedijem Đukanovićem, koji je u bijegu.

Na predloženom dnevnom redu sjednice parlamenta je 47 tačaka, među kojima i Prijedlog zakona o podsticajima u privredi te Prijedlog odluke o izradi plana parcelacije za autoput i plinovod dionice Vukosavlje - Brčko - Rača, po skraćenom postupku.

Klub "Zajedno za domovinu" odsad će djelovati u Narodnoj skupštini RS kao poslanička grupa.

Komentari

NA VRH