NEMA USTUPAKA Oglasili se nakon izjave pojedinih dužnosnika

DF: Što se tiče člana Željka Komšića, nikada se neće odustati od MAP-a zarad interesa Milorada Dodika

Avaz.ba
31.05.2019 10:44

Željko Komšić

Foto: Arhiv

Iz Demokratske fronte oglasili su se nakon izjava pojedinih dužnosnika HDZ-a u vezi s uvjetima oko MAP-a.

- Nakon izjave visokog dužnosnika HDZ-a BiH Nikole Lovrinovića, koji je kazao da jedini način da dođe do uspostave vlasti jeste taj da, kako ga iz HDZ-a nazivaju, bošnjački blok povuče uvjet oko MAP-a i da se to rješava nakon uspostave Vijeća ministara BiH, konačno je postalo jasno da je predsjednik HDZ-a i bivši član Predsjedništva BiH Dragan Čović godinama u toku svog mandata obmanjivao domaću javnost o njegovoj privrženosti aktivaciji MAP-a, koja se za njegovog mandata nije desila, unatoč silnim obećanjima - naveli su iz DF-a

Također, tvrde da je jasno da HDZ BiH "u interesu svog političkog mentora Milorada Dodika i Ruske Federacije sada otvoreno zagovara odustajanje od MAP-a, a indikativno je da takav stav iz HDZ-a dolazi nakon što su Milorad Dodik, a zatim i Dragan Čović predali raport ambasadoru Rusije u Bosni i Hercegovini".

- Što se tiče DF-a i člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Komšića, nikada se neće odustati od MAP-a zarad interesa Milorada Dodika. Možda su na takve ustupke spremni dijelovi tzv. bošnjačkog bloka, koji su politički bliži HDZ-u nego DF-u, ali to je njihova stvar, a ne stvar DF-a - saopćili su.

Dalje navode iz DF-a da HDZ otvorenim zagovaranjem odustajanja od MAP-a zagovara ne samo izdaju države Bosne i Hercegovine nego i izdaju hrvatskog naroda, s obzirom na njihove ranije tvrdnje da su NATO integracije u interesu Hrvata. Otvorenim sluganstvom Miloradu Dodiku i zagovaranjem njegovih pozicija to se sigurno ne postiže.

Komentari

NA VRH