MAGLAJ

Grandiozni hipermarket “Bingo” oduševio hiljade posjetilaca

Da su mještani maglajske općine željno iščekivali da se otvori ovaj market svjedoči veliki broj prisutnih

Piše: D.PAŠALIĆ

31.5.2019

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

Veliki hipermarket kompanije “Bingo” otvorio je svoja vrata danas u Maglaju, na oduševljenje brojnih mještana.  

Grandiozni hipermarket, koji se prostire na 10.000 metara kvadratnih prostora, inače je 201. objekt “Binga” u BiH, koji je uposlio čak 90 radnika.

Prema riječima Tatjane Paunoski, rukovodioca službe marketinga “Binga”, novootvoreni hipermarket posjeduje 6.500 metara kvadratnih prodajnog prostora, restoran sa 300 mjesta, igraonicu...

Uvjereni smo da će “Bingo” u Maglaju postati lijepo mjesto za porodično okupljanje. Pored Maglajlija, očekujemo posjetu i od ljudi u prolazi, ali i iz okolnih mjesta poput Doboj-Juga, Tešnja, Žepča, Zavidovića - kaže Paunoski. 

Da su mještani maglajske općine željno iščekivali da se otvori “Bingo”, svjedoče hiljade posjetilaca koji su čekali da Mirsad Mahmutagić, načelnik Maglaja, presječe svečanu vrpcu i proglasi “Bingo” otvorenim.

On je, također, bio oduševljen grandioznim objektom, ali i što su primljeni u porodicu “Bingo” gradova.

Pored objekta sa najpovoljnijim cijenama koje obezbjedenje “Bingo”, ovim otvorenjem ispunjena je dugogodišnja želja naših sugrađana. Također, pored 90 radnih mjesta, otvorenje ovog hipermarketa doprinijeti će i indirektnom zapošljavanju kroz kooperante kojima će “Bingo” omogućiti plasman svojih proizvoda - kazao je Mahmutagić. 

Za kupce koji su, vidno oduševljeni, obavili kupovinu u hipermarketu, obezbijeđeni su popusti, promocije, ali i prigodni pokloni.

Najsavremeniji objekat u BiH 

Paunoski je istakla da je hipermarket u Maglaju najsavremeniji objekat u BiH.

Slijedeći standarde Evropske unije, u ovom centru smo prvi u BiH gradili najsavremeniji sistem tehnološke rashlade visokog stepena efikasnosti, koji, umjesto freona, koristi CO2. Također smo, u cilju dodatno iskorištenja otpadne energije, ugradili sisteme za zagrijavanje sanitarne vode za potrebe objekta. Ovim projektima, smo znatno smanjili emisiju štetnih plinova u atmosferu, uz znatnu uštedu toplotne i rashladne energije - pojasnila je Paunoski. 

Prvi posao u 42. godini

Admira Šahman prvi posao, u 42. godini, dobila je upravo u novootvorenom hipermarketu, zbog čega je presretna i zahvalna kompaniji “Bingo”.

Išla sam na obuku, usavršila se i danas sam ovdje. Po prvi put imam posao, radim i ne mogu izrazit sreću i zahvalnost kompaniji. Osim nas radnika koji smo presretni, sretan je i cijeli Maglaj jer smo dobili ovakav objekt - kaže Šahman.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.