ROGATICA Napad na povratnika

Elvira Bahtu napao komšija Milan, lopatom mu polupao auto

Problemi među komšijama zbog puta traju četiri godine

N. Če. / Avaz.ba
02.06.2019 08:44

Milan Elviru lopatom razbio šoferšajbnu

Elvira Bahtu iz Rogatice napao je njegov komšija Milan. Kako je Bahto ispričao za medije, komšija ga je iz čista mira napao, psovao mu i polupao auto.

- Krenuo sam na iftar, izlazivši iz kuće, čuo sam da mi psuje tursku i ustašku majku. Onda je nasrnuo na moj auto, udario je prvo šakom u bočno staklo pa uzeo lopatu i njom mi razbio šoferšajbnu. Ja sam odmah pozvao policiju, čiji su ga pripadnici, odmah po dolasku, i priveli – ispričao je Bahto.Navodi da s komšijom Milanom, otkako se vratio u Rogaticu prije četiri godine, ima problema.

- Ja mu nikada ništa nisam nažao učinio, a on meni već četiri godine uzurpira put. Ja sam autoprijevoznik, a on mi ne da da kamionom priđem kući, imam otežan prilaz. Pokušavao mi je čak i, pokretanjem peticije, spriječiti da kamionom dolazim svojoj kući, ali niko mu to nije htio potpisati. Ja sam išao u Općinu, podnosio zahtjeve, ali bezuspješno. Stalno prijeti da će me ubiti – ističe Bahto.

Bahto smatra da su napadi iz nacionalnih razloga i zavisti, jer ima posao.

Iz Policijske stanice Rogatica su potvrdili da se napad desio te da su napadača uhapsili.- Niko nije povrijeđen, samo je na vozilu napravljena materijalna šteta. U toku je rad na ovome slučaju - kazali su u Policijskoj stanici Rogatica.

Komentari

NA VRH