NAJAVA

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Probudimo se!

Avaz.ba

5.6.2019

Najtiražniji i najčitaniji bh. dnevnik u današnjem izdanju donosi opširne i detaljne izvještaje s bajram-namaza i svečanosti održanih širom naše domovine povodom prvog dana Ramazanskog bajrama.

Pročitajte zbog čega je reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH Husein ef. Kavazović u bajramskoj hutbi u Gazi Husrev-begovoj džamiji poručio da se „probudimo“ te šta je kazao na tradicionalnom prijemu za zvanice u haremu Careve džamije u Sarajevu.

Povodom velikog muslimanskog blagdana posjetili smo migrantske centre u Borićima i Bihaću i razgovarali s onima koji su Ramazanski bajram dočekali daleko od domovine, neki i od porodica, ali i od sna za kojim su krenuli prije nekoliko godina, a još ga nisu dosanjali.

„U, boj, u boj, za mandat svoj...“, u malo preokrenutim stihovima jedne pjesme, a pod naslovom „Željano moja, tugo moja“, naš kolumnista Bakir Hadžiomerović piše o „postignućima i dostignućima“ Željane Zovko, koja je, u zahvaljujući glasovima bh. Hrvata, ponovo ušla u Evropski parlament.

Sonja Biserko, predsjednica Helsinškog odbora za ljudska prava Srbije, u razgovoru za „Avaz“ pojašnjava zbog čega politika u entitetu RS demonizira svakoga ko govori istinu o prošlosti Srbije.

Istražili smo zbog čega negoduju vlasnici nargila barova u BiH i šta im se ne sviđa u planiranim izmjenama Zakona o akcizama.

Pročitajte i šta je Mančester junajted ponudio Mostarcu Mariu Zovki koji nije fudbaler, nego je informatičar.

Senad Hasanović krenuo je motociklom u avanturu dugu 26.000 kilometara. Razgovarali smo s ovim Sarajlijom nakon prijeđenih 7.000 kilometara na putu do Tokija, koji mu je konačni cilj.

Donosimo i priču o stravičnoj nesreći u cazinskom naselju Mihaljevac u kojoj je poginuo 17-godišnji Damad Badić.

Objavljujemo i da je potvrđena optužnica protiv monstruma Zorana Miloševića iz Bratunca koji je ubio petomjesečnog sina jer mu je smetao njegov plač.

Obišli smo Turbe na Musali u Zenici koje je nezaobilazna turistička atrakcija.

Saznajte i koji su strijelci u gađanju glinenih golubova proglašeni najboljima na regionalnom takmičenju u Srebrenici.

Istražili smo i je li Šaban Šaulić, koji je nedavno poginuo u nesreći u Njemačkoj, imao dva miliona eura na računu u toj zemlji, za koje niko nije znao.

Na sportskim stranama pročitajte zbog čega je Husref Musemić u brigama dočekao Bajram u rodnoj Janji.

Za „Avaz“ je o putu do titule najbolje ekipe u Evropi govorio Mostarac Igor Karačić, najbolji igrač završnog turnira rukometne Lige prvaka.

Pročitajte i priču o teškom putu do uspjeha Vladana Kovačevića, golmana Sarajeva i reprezentacije, te hoće li NK Velež ostati bez golgetera.

U našem prilogu „Porodica i zdravlje“, kao i uvijek, pronađite mnoštvo korisnih savjeta za očuvanje i poboljšanje svog zdravlja. Saznajte, između ostalog, šta trebati jesti ukoliko želite biti bolje raspoloženi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.