SKANDALI

Na kasarni na Palama tabla "Vojske RS"

Riječ je o kasarni Oružanih snaga BiH koja nosi naziv "Miloš Obilić", a jutros su uz to ime istaknuta i obilježja ugašene entitetske vojske

Na tabli osvanula obilježja Vojske Republike Srpske. Avaz

M. KUKAN

6.6.2019

Na ulazu u kasarnu „Miloš Obilić“ na Palama jutros su na tabli koja nosi naziv tog objekta Oružanih snaga BiH osvanula obilježja Vojske Republike Srpske uz ispisano ime te odavno već ugašene entitetske vojske.

Načelnik Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH, generalpukovnik Senad Mašović kratko je za "Avaz” potvrdio da su u Komandi OSBiH upoznati s ovim incidentom.

- U skladu sa zakonskim obavezama i nadležnostima, poduzimaju se mjere radi rješavanja problema i sprečavanja bilo kakvih zloupotreba - bilo je sve što nam je trenutno o ovom skandalu mogao reći general Mašović.

U iščekivanju detaljnijih informacija za javnost, vrijedi podsjetiti da ovaj incident dolazi nakon nedavnih tenzija koje je podigao predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik kada je u Banjoj Luci zatražio od komande Trećeg pješadijskog (RS) puka Oružanih snaga BiH da na sljedećem obilježavanju "više od polovine stroja bude obučeno u uniforme bivše Vojske RS, jer je to njihov dan".

Ulaz u kasarnu Oružanih snaga BiH: Istraga u toku. Avaz

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.