BOSANSKA DUBICA

Za dva sata podijeljeno 3.000 baklava

Reakcije sugrađana su odlične i izuzetno pozitivne, a cilj samo jedan - zajednički život, tolerancija, mir. Tu poruku zajedništva ovim smo i željeli poslati, kaže Krivdić

Općina rado podržala manifestaciju

Piše: M. ZGONJANIN

6.6.2019

Duh Ramazanskog bajrama osjetio se i na ulicama Bosanske Dubice. I to zahvaljujući Udruženju mladih „Fokus“ i Općini, koja je s dovoljno sluha podržala manifestaciju „Podjela baklava“, u kojoj su u centru ovog gradića Dubičani uživali u deliciji koja je sinonim za Bajram - baklavi.

Nedim Krivdić, predsjednik Udruženja mladih „Fokus“, kaže da je za samo dva sata podijeljeno čak 3.000 baklava koje su na dubičku bajramsku trpezu stigle iz Bosanske Gradiške od „Baklava Shopa“.

- Bilo ih je čak šest vrsta. Sve bolja od bolje. Reakcije sugrađana su odlične i izuzetno pozitivne, a cilj samo jedan - zajednički život, tolerancija, mir. Tu poruku zajedništva ovim smo i željeli poslati - kaže Krivdić. Dodaje da su baklave probali i oni koji nisu mogli na dubički trg. I to zahvaljujući volonterima „Fokusa“. Njih dvadesetak slastice su im odnijeli na radno mjesto. - Baklave smo dijelili po institucijama, kafićima, dobili su ih i korisnici našeg projekta „Dobra djela“, njih 43, kojima svakodnevno nosimo obrok na kućna vrata. Bilo je za sve - kaže Nedim, koji je želi da podjela baklava postane tradicija.

Radenko Reljić, načelnik Bosanske Dubice, kaže da je Općina rado i otvorena srca podržala ovu manifestaciju.

- U svijet smo željeli odaslati pozitivnu i lijepu sliku iz naše opštine. Podržavamo sve dobre ideje, a svojim primjerom želimo pokazati međusobno poštovanje – ističe Reljić

Reljić i Krivdić: Poslana pozitivna i lijepa slika

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.