REAKCIJE Nakon slučaja na Palama

Džaferović: Obilježavanje lokacija OSBiH mora biti izvršeno u skladu sa zakonom

Fena
07.06.2019 13:23

Foto: Arhiv

Član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović je danas u Sarajevu izjavio novinarima da obilježavanje i naziv lokacija Oružanih snaga BiH mora biti izvršeno u skladu sa Zakonom o odbrani i u skladu s odlukom Predsjedništva BiH na tu temu. 

Džaferović je, odgovarajući na novinarsko pitanje u vezi s isticanjem obilježja Vojske RS na ulazu u kasarnu „Miloš Obilić“ na Palama, kazao da je u stalnom kontaktu s nadležnim autoritetima iz oblasti odbrane BiH, te da je „to što se dogodilo sramna, nedopustiva stvar“.

- Obilježavanje i naziv lokacija Oružanih snaga BiH mora biti izvršeno u skladu sa Zakonom o odbrani i u skladu sa odlukom Predsjedništva BiH na tu temu. Ovo što je urađeno na Palama odudara od toga. To će biti ili je već promijenjeno. Nadležni autoriteti već djeluju i bit će urađeno onako kako je to propisano odlukom Predsjedništva BiH o obilježavanju i nazivima lokacija Oružanih snaga BiH – naveo je Džaferović.

Jedino tako, dodao je on, možebiti u cijeloj BiH i nikako drugačije.

- Oni koji su se upustili u ove aktivnosti, oni u odgovarajućem postupku treba da snose odgovornost za to – zaključio je Džaferović.

Podsjećanja radi, na ulazu u kasarnu Oružanih snaga BiH "Miloš Obilić" na Palama postavljena je tabla sa imenom kasarne uz obilježja i naziv bivše Vojske Republike Srpske.

Komentari

NA VRH