BIH

Zašto poznatog kradljivca vijesti 'žulja' "Avaz"

Bez želje da polemišemo s likom kojem su zločinci Mirjana i Slobodan Milošević bili politički idoli, preporučujemo Avdiću da pročita i današnji tekst u printanom izdanju "Avaza" o tragediji porodice Brkić

Avdić: Uređuje Komšićev bilten, a predstavlja se kao novinar. Arhiv

Avaz.ba

8.6.2019

Senad Avdić očito ima stanovitih problema s naglim promjenama vremena. U nedostatku svojih originalnih vijesti, urednik opskurnog portalčića ne samo da krade tuđe vijesti nego ima ambiciju da uređuje i druge medije, postavljajući se kao zastupnik vrhovne istine, a u biti je riječ o klasičnom falsifikatoru i lažovu.

Posebnu opsesiju i izvor brojnih kompleksaških tegoba za hudog Avdića predstavlja "Dnevni avaz", kojem sada prigovara i podmeće navodno neprofesionalno izvještavanje o pogibiji troje članova porodice Brkić u tunelu Igman na autoputu kod Kiseljaka.

Na stranu što nikome, čak ni fanovima Slobodne Bosne, nije jasno šta je pisac htio da kaže. "Avaz" je objavio činjenice s lica mjesta, dok Avdić opet piše o događaju na kojem nije bio ni on ni njegov novinar (jer ga jednostavno nema), ali zato on, kao krezuba baba gatara, iz svog staništa u centru Sarajeva umišlja da sve zna i svemu se postavlja kao mjera.

Bez želje da polemišemo s likom kojem su zločinci Mirjana i Slobodan Milošević bili politički idoli, preporučujemo Avdiću da pročita i današnji tekst u printanom izdanju "Avaza" o tragediji porodice Brkić. Taman da se podsjeti kako izgleda novinarski uradak potkrijepljen ekskluzivnim saznanjima, činjenicama, izjavama i fotografijama sa terena.

On za takav način bavljenja novinarstvom očito nema ni resora ni vremena. Ko bi onda stigao da u Komšićevom biltenu na udarnom mjestu svakodnevno objavljuje populističke umotvorine i banalnosti o velikom šefu koji je Avdića doživotno klijentelistički zadužio jer mu je suprugu opet poslao za ambasadoricu, ovaj put u Madrid.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.