PROCESI Osumnjičeni za ubistvo banjalučkog privrednika Slaviše Krunića

Šta se dešava s Benedijem Đukanovićem

Mediji prenose da je prije deset godina u Srbiji osuđen kao neposredni izvršilac jednog naručenog ubistva

Piše: Agencije

Benedi Đukanović


Benedi Đukanović, koji je bio u bijegu nakon ubistva banjalučkog biznismena Slaviše Krunića, prebačen je u pritvor.

Načelnica Odjeljenja MUP-a RS za odnose s javnošću Mirna Miljanović pojasnila je da je Đukanović transportiran u Kaznenopopravni zavod (KPZ) Tunjice kod Banje Luke, jer mu je ranije određen pritvor, a tu će biti i saslušan.

Ona je istakla da se Đukanović sinoć predao policiji Kantona Sarajevo, nakon čega su o tome obaviješteni pripadnici Policijske uprave Istočno Sarajevo, koji su ga identificirali.

Mediji prenose da je prije deset godina Đukanović u Srbiji osuđen kao neposredni izvršilac jednog naručenog ubistva.

Đukanović je bio u bijegu od 22. aprila, kada su ubijeni Slaviša Krunić i Žarko Pavlović u Glamočanima kod Laktaša. U pucnjavi je smrtno stradao i napadač Željko Kovačević.

Drugi osumnjičeni Emilio Baldo ranije je uhapšen.

U okviru istrage do sada je uhapšen i radnik firme "Sector Security" Rodoljub Gajić iz Banje Luke, koji je osiguravao suprugu i djecu ubijenog Krunića, a za kojeg se sumnja da je odavao informacije osumnjičenima Benediju Đukanoviću i Emiliju Baldi.

U Glamočanima kod Banje Luke u noći između 22. i 23. aprila u pucnjavi su ubijeni Slaviša Krunić, vlasnik kompanija "Sector Security", "Žitopeka", "Žitoprodukt", "Sektor ADS" i "Sektor ZOS", jedan od njegovih pratilaca Žarko Pavlović i napadač Željko Kovačević, dok je drugi Krunićev pratilac ranjen.

NA VRH

Komentari