PODRŠKA

Prašović-Gadžo poručila Hasanbegović-Konaković: Tvoj život je druga priča

Oglasio se i Elmedin Konaković, predsjedavajući Skupštine KS i Dalijin suprug

N. Če. / Avaz.ba

15.6.2019

Facebook

Sanela Prašović-Gadžo, zastupnica u Parlamentu FBiH, dala je podršku Daliji Hasanbegović-Konaković, novinarki Al Jazeere Balkans, nakon napada i prozivanja na društvenim mrežama.

Naime, Dalija Hasanbegović–Konaković prozivana je zbog toga što je pohađala Katolički školski centar.

S obzirom na to da je Prašović–Gadžo, kako je i napisala, više puta proživljavala razne napade, poručila je Daliji da je uz nju i dala joj savjet da pred takvim osobama ne smije pokleknuti te da, kad početna bol prođe, digne glavu i prošeta.

- Znaš, sve sam te napade prolazila, ne znam ni sama koliko puta. Jedan od tih napada smo zajedno Arijana i ja prošle. Znate, dignu se malo prijatelji na društvenim mrežama i to je to. Uvijek si sam kao žrtva. I to je bolno. A onda godinama gledam razne "okrugle stolove" o tim temama, na koje nikada ne pozovu žrtve. Uvijek su tamo oni koji će teoretski pričati, a u praksi ti pozvani pojma nemaju kako izgleda kad ti dijete pročita "silovat ću ti majku, ubit ću te, polovnjačo" – napisala je Prašović–Gadžo u jednoj od svojih poruka upućenih Daliji Hasanbegović–Konaković.

Također, napisala je i da podrška bliskih ljudi često u takvim situacijama izostane te da neke kolegice solidarno reagiraju, ali i da se većina pravi da ne vidi i ne čuje.

A kako je politika u svim porama, a zakoni se krše, napisala je Prašović–Gadžo, to je bio i razlog njenog političkog angažmana. Jednostavno, da se lično založi i bori za promjene.

- Dalija i sve Dalije u ovoj državi moraju biti zaštićene, a botovske jedinice ukinute. FUP im IP adrese može jednim klikom locirati. Problem je Tužilaštvo KS. To je slaba karika sistema. Kao članica Komisije za sigurnost, nadležne za rad MUP-a FBiH i FUP-a, tražit ću to. Svaki kriminalac koji za računarom vrijeđa i prijeti nekoj osobi doći će na red i bit će procesuiran – obećala je Prašović–Gadžo.

Ispod poruka koje je Sanela Prašović–Gadžo uputila putem Facebooka Daliji  Hasanbegović–Konaković ispisani su brojni pozitivni komentari.

Na prozivke jer je završila Katolički školski centar reagirao je porukama podrške lično i Elmedin Konaković, predsjedavajući Skupštine KS i Dalijin suprug. Između ostalog, napisao je da ne zna kako sada da se postavi te je zatražio pomoć.

- Jedan dan botovi s KCUS-a, otvarač trotoara, prodavač magle iz Novog Grada i prva špijunka države kažu da je pod utjecajem svetaca i krstova, a drugi dan kažu da je terorista – zaključio je Konaković.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.