SJEDNICE

Boban: Hitno otvoriti temu o "Aluminiju" u Parlamentu FBiH

Zahtjev za raspravu o stanju u Aluminiju. Arhiv

Fena

16.6.2019

Zastupnik SDP-a u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH Ivan Boban zatražio je da se na dnevni red prve naredne sjednice tog doma uvrsti i tačka o stanju u "Aluminiju" d.d. Mostar.

- "Aluminij" je kompanija od strateškog interesa za FBiH, a posebno za Hercegovinu. Mislim da ovu temu moramo hitno otvoriti na sjednici Parlamenta FBiH, jer se radi privrednom gigantu od kojeg zavise mnoga radna mjesta, ali i poslovanje drugih kompanija, kao i budžet FBiH - smatra Boban, saopćeno je iz SDP-a BiH.

Mišljenja je da Vlada do sada nije našla rješenje za goruće probleme, koji su nastali zbog nemogućnosti "Aluminija" da servisira svoje dugove za električnu energiju.

- U rješavanje ovog problema potrebno je uključiti apsolutno sve resurse u naredne dvije sedmice, koliko je "Aluminij", privremeno, osigurao snabdijevanje električnom energijom. Na kraju, i u prošlosti je bilo slučajeva kada je Vlada FBiH, na razne načine, uspjela spašavati posrnula preduzeća u Federaciji, stoga smatram da se i u ovom slučaju mora hitno reagirati i spasiti ova kompanija - poručio je Boban, saopćeno je iz SDP-a BiH.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.