REAKCIJE Njene navode okarkterisao stupidnim

Žestok odgovor Mustafe Cerića Željki Cvijanović: Onaj koji negira genocid i holokaust spreman je to ponovo učiniti

Dokaz za to su orgijanja ravnogorskog zločinačko-četničkog pokreta u Višegradu, kao i njihovo orgijanje na badnji dan ili noć u Srebrenici

A. Ču. / Avaz.ba
16.06.2019 22:53

Cerić: Zgrožen nastupom

Bivši reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH Dr. Mustafa Cerić danas je reagovao na navode Željke Cvijanović, entitetske predsjednice, koja je u izjavi za medije kazala “da je veoma zabrinjava porast islamskog radikalizma u Bosni i Hercegovini“ i “da je svaki teroristički napad koji je izveden u svijetu na neki način povezan sa Bosnom I Hercegovinom.“

- Mi nemamo jasan zakon u Bosni – njenoj Hercegovini, Podrinju, Posavini i Krajini – onaj koji negira međunarodno-pravosnažni srpski Genocid nad Bošnjacima mora biti strogo kažnjen, a imamo slučajeve političara poput Milorada Dodika i političarki poput Željke Cvijanović, kojima negiranje međunarodno-pravosnažnog srpskog Genocida prolazi nekažnjeno. Čak je i OHR iznenađen i zabrinut što Bosna nema tog zakona – zakona o kažnjavanju negacije međunarodno-pravosnažnog srpskog Genocida nad Bošnjacima - napisao je Cerić.

Izjavu Cvijanović okarakterisao je stupidnom.

Zamislite tako stupidnu izjavu Cvijanović, koja umjesto da kaže kako će srpska pamet i srpska politika uz blagoslov Srpske crkve priznati grijeh srpskog Genocida nad Bošnjacima, da će izvršiti javno pokajanje pred Bogom i svijetom zbog toga, te da će javno i ponizno zatražiti oprost od žrtava srpskog Genocida i, što je najbitnije, da će javno položiti zakletvu i zavjetovati se da se to srpkoj pameti, srpskoj politici i Srpskoj crkvi nikad više neće ponoviti – umjesto, dakle, toga Cvijanovićka se žali što nije mogla uvjeriti “nekoliko ambasadora zapadnih zemalja” da budu zabrinuti, kao i ona, zbog “porasta islamskog radikalizma u Bosni i Hercegovini”, jer ambasadori misle da to – “islamski radikalizam” – nije opasnost za mir i sigurnost u Bosni i Hercegovini. 

Jer, opasnost za mir i sigurnost u Bosni i Hercegovini je negiranje srpskog genocida nad Bošnjacima. Jer, onaj koji negira genocid i holokaust, spreman je to ponovu učiniti. Dokaz za to su orgijanja ravnogorskog zločinačko-četničkog pokreta u Višegradu, kao i njihovo orgijanje na badnji dan ili noć u Srebrenici - riječi su Cerića.

Komentari

NA VRH