SAVJETI Mjesto za uživanje

Kako urediti vrt u boho šik dekoru

Pomiješajte boje, uzorke, dodajte šiblje ili grubi drveni namještaj i baldahine kako biste ih zaštitili od sunca

Z. KARIĆ
20.06.2019 12:39

Radi se o dosta šarenila

Foto: Ilustracija

Kako urediti vrt u boho šik dekoru. Neki ljudi nazivaju boho stil i džipsi stilom, a to nije daleko od istine: radi se o dosta šarenila sa mnogo uzoraka koji pomalo podsjećaju i na hipi fazon. Pomiješajte boje, uzorke, dodajte šiblje ili grubi drveni namještaj i baldahine kako biste ih zaštitili od sunca.

Mozaične pločice

Jak utjecaj Istoka, također, je prisutan u prostorima boho stila, kao što su mozaične pločice i namještaj od kovanog gvožđa. Vitraži, svijećnjaci i istočnjački lusteri su sjajni aksesoari kada je u pitanju boho šik. Također, budite hrabri, miješajte boje, stilove, motive, inspirirajte se i napravite svoju verziju vaše boho terase ili dvorišnog kutka.

- Boje - Boho prostori su tradicionalno u jarkim i super šarenim tonovima, tako da je dobra ideja da uključite što više nijansi. Pomiješajte ih kako želite i dobit ćete savršen boho-džipsi prostor. Još jedan način je ukrašavanje je neutralnim - bijelim, krem i bojama zemlje, budući da takvi tonovi asociraju na Maroko. Možete dodati i crne detlje radi kreiranja pomalo mistične atmosfere.

  •  Prostor možete upotpuniti prostirkama i tepisima
    Prostor možete upotpuniti prostirkama i tepisima Foto: (Ilustracija)

- Nameštaj - Prostor možete upotpuniti raznim ležaljkama, visećim pletenim ljuljaškama i klupama, tapciranim klupama i sofama, stolicama od ratana i pruća, kožnim tabureima s tradicionalnim motivima, orijentalnim prostirkama i tepisima…

Veliki otomani, odnosni divani prekriveni šarenim pareom koji više ne nosite na plažu, ili lanenim prekrivačima, jastuci, pleteni i metalni stočići za kafu su dobrodošli u svaki boho prostor. Marokanski fenjeri i veliki kandelabri koji vise sa tavanice - savršeno će upotpuniti vaš omiljeni kutak za sjedenje.

Osvježite prostor

- Teksture i materijali - Učinite vaš vrt, ili terasu atraktivnijim birajući namještaj od kovanog gvožđa, trske, pruća i ratana, detaljima koji imaju rese, vještačko krzno i čipku i naravno, posadite dosta zelenila, kaktusa i sukulenata da osvježite prostor i učinite ga mjestom za uživanje.

Komentari

NA VRH