AKTUELNO

SDA: SNSD svjesno blokira imenovanje bh. delegacije u Vijeće Evrope

Avaz.ba

20.6.2019

Izjava predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika da blokada institucija nanosi štetu međunarodnom ugledu Bosne i Hercegovine predstavlja izraz krajnjeg cinizma, jer je upravo Dodik učinio sve da bh. institucije dovede u blokadu, ističe se u saopćenju SDA.  

Planskim opstrukcijama i kontinuiranim sprečavanjem rada Parlamentarne skupštine, naglašavaju, Dodik i njegova stranka već mjesecima pred licem bh. javnosti svjesno i namjerno sprečavaju imenovanje bh. delegacije u Parlamentarnu skupštinu Vijeća Evrope.

- Odluka SNSD-a da blokiranjem rada PSBiH spriječe sve ostale stranke koje su pokazale spremnost da imenuju bh. delegaciju u Vijeće Evrope do 24. juna, kada je posljednji rok, predstavlja izraz nedopustive izolacionističke i štetočinske politike koja je, zarad vlastitih destruktivnih politika, spremna žrtvovati interese države i otvoreno atakovati na njen međunarodni ugled.

Ukoliko nastave s politikom opstrukcija i blokada, SNSD i njegovi kadrovi u državnim institucijama moraju biti svjesni da će pred cjelokupnom domaćom, ali i međunarodnom javnošću biti pozvani na punu odgovornost za štetu koju uporno proizvode - navodi se u saopćenju Službe za odnose s javnošću SDA BiH.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.