REAKCIJE

Špirić: Na sastanku delegata iz SNSD-a zaključili smo da nećemo davati legitimitet sjednicama

Nikola Špirić. Arhiv

Srna

24.6.2019

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamenta BiH Nikola Špirić izjavio je da delegati ovog doma iz SNSD-a neće prisustvovati hitnoj sjednici koju je za danas u Sarajevu sazvao predsjedavajući Doma naroda Bakir Izetbegović.

Špirić je na konferenciji za novinare u Sarajevu istakao da je prva hitna sjednica sazvana mimo procedura koje su predviđene Poslovnikom te dodao da je uvjeren da sjednica neće ni biti održana.

- Na sastanku delegata iz SNSD-a zaključili smo da nećemo davati legitimitet sjednicama koje su sazvane kršenjem Poslovnika - rekao je Špirić.

Predsjedavajući Doma naroda Bakir Izetbegović za danas je zakazao prvu hitnu sjednicu Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, na čijem je dnevnom redu imenovanje članova Delegacije parlamenta BiH u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope.

Na dnevnom redu sjednice je i izbor članova stalnih komisija Doma naroda - Ustavnopravne komisije, Komisije za finansije i budžet i Komisije za vanjsku i trgovinsku politiku, carine, saobraćaj i komunikacije.

Sjednica je zakazana za 17 sati.

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović također je izrazio iznenađenje načinom na koji je Izetbegović inicirao i uputio poziv za sazivanje hitne sjednice Doma naroda.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.