KADAR SNSD-A

Špirić: Predstavnici federalne vlasti ni pijani ni trijezni ne vide da je RS faktor koji se pita

Kada u FBiH otvore oči i pokušaju da djeluju na partnerskim osnovama, a ne na sili i međunarodnom intervencionizmu, moći ćemo naprijed, rekao je

Nikola Špirić. Armin Durgut / PIXSELL

H. J. I.

11.1.2024

Zamjenik Predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Nikola Špirić (SNSD) kazao je da "maliciozne izjave" kojima se proslava neustavnog 9. januara ocjenjuje kao "dan političkog pijanstva u Republici Srpskoj" mogu proći samo ako je osvanuo "dan političkog otriježnjenja u Federaciji BiH".

- Dok je vladala svečana atmosfera u Republici Srpskoj bez ijednog incidenata, u Federaciji BiH uništavali su zastave Republike Srpske, napadali srpske povratnike i upadali u crkvena dvorišta. Ako je to rezultat političke trezvenosti u Federaciji BiH, onda smo u velikom problemu - kazao je Špirić i dodao: 

- Najmanje što se moglo očekivati da svi predstavnici federalne vlasti osude ove napade u FBiH i pruže podršku malobrojnom srpskom stanovništvu u ovom entitetu, a ne da sanjare o nekoj imaginarnoj unitarnoj BiH. Pozivanje na dejtonska sanjarenja, umjesto na slovo Dejtonskog sporazuma, izlizana je matrica političara iz FBiH.

Njihov problem je to što ni pijani ni trijezni ne vide da je Republika Srpska faktor koji se pita, te nezaobilazan i ravnopravan partner u svakom segmentu ovog društva.

Kada u FBiH otvore oči i pokušaju da djeluju na partnerskim osnovama, a ne na sili i međunarodnom intervencionizmu, moći ćemo naprijed, trezveno i odgovorno.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.