REAKCIJA

Mihailović: Šta će poduzeti Tužilaštvo BiH

Mihailović: Potpuno sam siguran da je ovo tačna informacija. Arhiv

M. Aš.

25.6.2019

Siniša Mihailović, glavni i odgovorni urednik Informativnog programa RTRS-a, rekao je za „Avaz“ da  ga ova informacija o prisluškivanju medija od Obavještajno-sigurnosne agencije uopće ne iznenađuje i da je samo potvrdila „ono što smo već ranije znaIi“.

-    Potpuno sam siguran da je ovo tačna informacija i dobili smo potvrdu onoga smo pretpostavljali i hajmo reći znali da se dešava. Interesantan je spisak medija i razlog da se prate ti mediji, o čemu je pričao Milorad Dodik. No na tom spisku nema toga čuvenog Žurnala, medija koji je blizak toj ekipi. Znači, na spisku je RTRS, Dnevni avaz i jasno iz kojih razloga. Mislim da je ovo bilo potpuno očekivano i pitanje dana i mjeseca kada će papir izaći oko toga – rekao je Mihailović.

Prema njegovim riječima, sada očekuje i postavlja pitanje svim Udruženja novinara da li će i kada reagirati.

 - Da li će reagirati Tužilaštvo BiH u ovom slučaju, ili bilo ko, ili će svi reći boli nas briga za te medije. Isto se odnosi na međunaorodne organizacije i nevladin sektor. Dodik je samo reako što smo znali i imali smo nagoviještaj toga jer su na pojedinim pressovima ponavljale riječi koje su se čule u nekim razgovorima – rekao nam je Mihailović.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.