ČESTITKA

Dodik čestitao Trampu: Sretan Dan nezavisnosti i ne miješajte se u unutrašnje stvari drugih zemalja

Razvijati bilateralnu saradnju i odnos koji će doprinijeti prosperitetu

Donald Tramp i Milorad Dodik. Avaz

Piše: Avaz.ba / Srna

3.7.2019

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik uputio je iskrene čestitke predsjedniku SAD Donaldu Trampu (Trump) i građanima SAD povodom nacionalnog praznika - Dana nezavisnosti.

Dodik je naglasio da je donošenje Deklaracije o nezavisnosti 4. jula 1776. godine, kojom je proglašena nezavisnost od Velike Britanije, od velikog značaja ne samo za SAD već i za sve ljude koji poštuju trajne civilizacijske vrijednosti, kao što su sloboda, jednakost, pravo na život i demokratski poredak, saopćeno je iz kabineta predsjedavajućeg Predsjedništva BiH.

- Želim da Vam prenesem i moju želju, kao predsjedavajućeg Predsjedništva BiH, da gradimo iskrene odnose sa SAD, poštujući Vas i Vašu politiku da se ne miješate u unutrašnje stvari drugih zemalja i da podržavate doktrinu patriotizma u cijelom svijetu, čime pokazujete svoju opredijeljenost i podršku slobodnom izražavanju volje svih građana - istakao je Dodik u čestitki.

On je izrazio je uvjerenje da će SAD i BiH nastaviti razvijati bilateralnu saradnju i odnos koji će doprinijeti prosperitetu i stvaranju dugoročne stabilnosti na području zapadnog Balkana.

- Uz iskreno uvažavanje, upućujem Vam iskrene čestitke u ime građana BiH i u svoje ime, uz želju za daljnji prosperitet SAD i blagostanje svih njenih građana - navodi se u čestitki.

Dan nezavisnosti SAD je državni praznik kojim se slavi donošenje Deklaracije o nezavisnosti 4. jula 1776. godine, kojom je proglašena nezavisnost od Velike Britanije

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.