UPOZORENJA

Vlada FBiH da hitno riješi problem "Aluminija"

Naš odnos kao zastupnika i izaslanika u Parlamentu FBiH o drugim pitanjima o kojima bi se trebali izjašnjavat u Parlamentu FBiH ovisit će o rješenju ovog pitanja, upozorili parlamentarci iz HNS-a

Zahtjeve uputili poslanici i delegati iz HNS-a u Parlamentu FBiH. Arhiv

M.R.S.

3.7.2019

Poslanici Hrvatskog narodnog sabora u Zastupničkom domu i delegati u Domu naroda Parlamenta FBiH traže od Federalne vlade hitno rješavanje problema kojim bi se omogućio nastavak rada „Aluminija“ Mostar.

-Najavljeno gašenje ove tvrtke za petak, pored gašenja radnih mjesta, predstavljalo bi udar sa nesagledivim posljedicama na gospodarstvo cijele Hercegovine. Ne trebamo ponavljati što bi to značilo za proračune grada Mostara, HNŽ, FBiH, mirovinski i zdravstveni sustav, poslovanje Željeznica FBiH i mnogih drugih povezanih tvrtki – saopšteno je danas.

Navode da su „bili svjedocima kako je nebrojeno puta do sad Vlada sanirala gubitke i iznalazila rješenja za nastavak rada mnogih posrnulih tvrtki, poput rudnika uglja, Željeznica, Željezare Zenica, Krivaje, te nam se čini kako i ovaj gospodarski div zaslužuje više zalaganja svih članova Vlade FBiH na iznalaženju rješenja za njegov spas“.

-Napominjemo kako će naš odnos kao zastupnika i izaslanika u Parlamentu FBiH o drugim pitanjima o kojima bi se trebali izjašnjavat u Parlamentu FBiH ovisit o rješenju ovog pitanja. Očekujemo vašu potpunu i žurnu posvećenost rješenju nastalih problema u „Aluminiju“ – dio je zahtjeva upućenog premijeru FBiH Fadilu Novaliću i ministrima.

Inače, Vlada FBiH je vlasnik 44 posto kapitala „Aluminija“, koliko iznosi i procenat vlasništva koji u mostarskoj kompaniji imaju mali dioničari, dok je preostalih 12 posto u rukama Vlade Republike Hrvatske.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.