KREATIVCI Emina Filipović iz Gornjeg Vakufa

Kroz dekupaž spojila ugodno i korisno

Stavljala sam slike gotovih proizvoda na Facebook i onda su počele stizati narudžbe, najviše predmeta prodam u inozemstvo, naročito kada je vrijeme praznika, kaže Filipović

N. ČAUŠEVIĆ
04.07.2019 19:46

Filipović: Želja joj napraviti radionicu

Foto: Društvene mreže

Emina Filipović iz Gornjeg Vakufa prije četiri godine počela se baviti dekupažom, najprije iz hobija, a onda i iz želje da svojim prijateljima pokloni originalan poklon. Bila joj potrebna i dodatna zarada, ali zbog djece nije mogla naći stalni posao. Kroz dekupaž je spojila i posao i ostanak kod kuće s djecom, pa savjetuje i druge da pokušaju, jer, osim što je psihoterapija, donosi i zaradu.

Najčešća podloga joj je drveni materijal, a ponekad su to i staklo i metal. Za jedan proizvod treba joj nekoliko dana, a najduže je pravila sliku u dijelovima, za koju joj je trebalo 15 dana.

- Privlačili su me originalni ukrasi i detalji. Bila sam na nekoliko radionica na kojima sam dobila više iskustva i usavršila tehniku dekupaža. Stavljala sam slike gotovih proizvoda na Facebook i onda su počele stizati narudžbe. Izlagala sam svoja djela i na tri sajma u svojoj bližoj okolini, a najviše predmeta prodam u inozemstvo, naročito kada je vrijeme praznika - kaže Filipović.

Emina dodaje da, kada se ona počela baviti dekupažom, bilo je dosta teško doći do repromaterijala, morala ih je naručivati putem interneta. S obzirom na to da radi u lokalnoj knjižari, uspostavila je komunikaciju s dobavljačima i omogućila prodaju repromaterijala za dekupaž i u ovom gradu.

- Želja mi je napraviti radionicu u svom gradu i podijeliti znanje sa svima koji se žele baviti ovom tehnikom – kaže ona.

Dekupaž je drevna vještina koja dolazi s Istoka i podrazumijeva isijecanje ukrasnog papira s određenim motivima i njihovo lijepljenje na pripremljenu podlogu namještaja, a zatim i završno lakiranje.

Komentari

NA VRH