ZAHTJEVI Održani protesti

Opozicija u Banjoj Luci zatražila provjeru diploma zaposlenih u javnom sektoru u RS

Stanivuković je podsjetio kako su imali milijardu maraka od prodaje "Telekoma", ali da je novac proćerdan

Fena
04.07.2019 21:37

Draško Stanivuković podsjetio i na dug u zdravstvu

Foto: Arhiv

Opozicija je večeras na protestu u Banjoj Luci iznijela tri zahtjeva: da se omogući okupljanje građana na gradskom trgu, drugi zahtjev je u vezi s ekološkim problemom u banjalučkom "Incelu", koji je zagađen piralenom, a treći je da se stave na uvid diplome svih zaposlenih u javnom sektoru. 

Rok za ispunjenje prvog zahtjeva je prvi sljedeći skup, drugi zahtjev se mora ispuniti odmah, a za treći će pokrenuti i peticiju.

Poslanica PDP-a Jelena Trivić rekla je da će natjerati vlast da objavi sve diplome onih koji rade u javnom sektoru te da od svojih zahtjeva neće odustati, jer je to, kako je rekla, borba za pravedniju Republiku Srpsku.

Smatra da vlast ne radi ono što joj je ustavna obaveza.

- Demokratija nije samo dan izbora, koje pokradu, već svaki dan i ovo danas. Neće se stvari promijeniti na dan izbora, bitan je svaki dan, sat i svaka sekunda, da radimo za ovu zemlju, za svoju djecu, da ne dozvolimo da se neko iživljava nad nama. Nema niko pravo da nas zastrašuje i truje piralenom. Taj problem moraju riješiti – rekla je Trivić.

Poslanik Partije demokratskog progresa (PDP) Draško Stanivuković podsjetio je da je RS imala milijardu maraka od prodaje "Telekoma", ali da je novac proćerdan, a samo u zdravstvu dug je viši od milijardu.

U RS su, kaže, propale tri banke, a na skupe automobile u proteklih sedam godina vlast je dala 47 miliona KM, dok su vatrogasna kola iz sedamdesetih godina.

- Da su radili drugačije, bolje bi živjeli. Trebaju nam ljudi sa moralom, koji neće otimati od svog naroda, buduće djece – kazao je Stanivuković.

Komentari

NA VRH